Τα δύο χρόνια πανδημίας θα ήταν αδύνατο να μην επηρεάσουν τις συνήθειες όσον αφορά την ομορφιά. Επηρέασαν άλλωστε όλες τις πτυχές της ζωής μας και κυρίως τα κριτήρια με τα οποία αγοράζουμε προϊόντα περιποίησης. Η φυσική εμφάνιση και οι βιώσιμες λύσεις έχουν κάνει ισχυρή την παρουσία τους, καθώς συνάδουν περισσότερο με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τα trends αλλάζουν, το ίδιο και τα προϊόντα ομορφιάς ή τα καλλυντικά. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα beauty trends που θα επικρατήσουν το 2022, σύμφωνα με το σουηδικό κολοσσό της τεχνολογίας ομορφιάς Foreo.

Λέμε “ναι” στη φυσική εμφάνιση και τη βιωσιμότητα

Η «πράσινη» τάση είναι πολύ έντονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη. Έμφαση θα δίνεται ολοένα και περισσότερο στo self-care και στο φαινόμενο του «Total Wellness»: ένα ολιστικό και βιώσιμο όραμα, για προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικών, στα οποία οι πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές θα επιλέξουν να επενδύσουν, αγοράζοντας λιγότερα αλλά υψηλής απόδοσης προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιδερμίδας τους. Η τέλεια περιποίηση της επιδερμίδας θα αντικαταστήσει το πιο βαρύ μακιγιάζ, με το βλέμμα στραμμένο επίσης στο φαινόμενο της «μάσκας» που υπαγορεύει η συνεχής χρήση χειρουργικών μασκών.

Spa στο σπίτι

Η επιθυμία να αναβιώσουμε τα οφέλη και την άνεση ενός SPA στην άνεση του σπιτιού θα παραμείνει. Σκεφτείτε για παράδειγμα την αυξανόμενη τάση του Mindfulness και του Self-Care, που περιλαμβάνει επίσης τη δική του εξωτερική και εσωτερική ομορφιά. Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες περίοδοι που δαπανώνται στο σπίτι, συχνά μπροστά σε υπολογιστές, τηλεοράσεις και smartphones ενέχουν τους κινδύνους τους, όχι μόνο για την ευημερία του ατόμου, αλλά και για την εμφάνισή του. Ως αποτέλεσμα, θα δούμε μια πληθώρα λύσεων για την καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων του «μπλε φωτός», στην αυξανόμενη υπερ-εξάρτηση από την τεχνολογία των οθονών, με συγκεκριμένες θεραπείες προσώπου και προϊόντα αφιερωμένα στη φροντίδα της όψης μας.

Τεχνολογικές “λύσεις” για την υποστήριξη της ομορφιάς

Η τεχνολογία ομορφιάς και οι τεχνολογικές συσκευές για την υποστήριξη της ομορφιάς και της ευεξίας σε 360ᵒ επίπεδο, θα συνεχίσουν την δυναμική τους άνοδο το 2022. Συσκευές μασάζ καθαρισμού προσώπου, συσκευές τόνωσης προσώπου και γυμναστικής προσώπου, συσκευές εφαρμογής περιποίησης δέρματος υψηλής τεχνολογίας: αυτές είναι μερικές από τις λύσεις περιποίησης προσώπου «κατ’ οίκον», με ιδιαίτερη έμφαση στην προσωποποίηση, τη βελτιστοποιημένη απόδοση, την ευκολία χρήσης, τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα.

Καλλυντικά με συστατικά υψηλής απόδοσης

Eνδιαφέρουσες τάσεις ισχυρής ανάπτυξης παρατηρούνται και στον τομέα των καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης δέρματος. Σύμφωνα με τη Foreo, θα γίνουμε μάρτυρες της επέκτασης συστατικών υψηλής απόδοσης, όπως το σκουαλάνιο, και μια έκρηξη στην παραγωγή και χρήση σε ορούς προσώπου και λύσεις περιποίησης δέρματος για τη θεραπεία της ακμής και των κηλίδων. Οι κρέμες ημέρας και νύχτας θα εμπλουτιστούν με συστατικά υψηλής ποιότητας και ολοένα και πιο βελτιστοποιημένες συνθέσεις. Θα αυξηθεί επίσης η χρήση υφασμάτινων «patch» και μασκών προσώπου που είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως το περίγραμμα των ματιών.

Διαβάστε επίσης:

5 στυλιστικά μαθήματα που μας δίδαξαν αγαπημένες celebrities | Thats Life. Life as it is!