Τα χείλη σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ενώ ο τύπος των χειλιών σας βασίζεται στα γονίδιά σας, μπορείτε πάντα να τα ομορφύνετε με την κατάλληλη φροντίδα και μακιγιάζ. Θέλετε να μάθετε πώς;

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να εντοπίσετε ποιον τύπο χειλιών έχετε, πώς να τα φροντίζετε και πώς να τονίζετε το χαμόγελό σας με τις σωστές πινελιές και αποχρώσεις.

Χείλη σε σχήμα καρδιάς

Τα άτομα με αυτά τα χείλη έχουν ένα προεξέχον τόξο, δηλαδή το πάνω χείλος τους έχει μια έντονη βύθιση στη μέση. Μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονο κάτω χείλος.

Συμβουλές μακιγιάζ για χείλη σε σχήμα καρδιάς:

 1. Εφαρμόστε την ίδια απόχρωση χρώματος χειλιών και στα δύο χείλη σας και ενισχύστε το τόξο, χρησιμοποιώντας ένα λευκό μολύβι στο κέντρο.
 2. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κρεμώδη σκιά nude για να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα.

Top-Heavy Lips

Για τα πιο γεμάτα πάνω χείλη το κατάλληλο μακιγιάζ είναι:

 1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα lip liner γύρω από την άκρη των χειλιών σας, ακολουθώντας το φυσικό του σχήμα.
 2. Χρησιμοποιήστε μια πιο σκούρα απόχρωση χρώματος χειλιών στο πάνω χείλος σας για να φαίνεται ελαφρώς μικρότερο, ενώ απλώστε μια πιο φωτεινή απόχρωση στα κάτω χείλη σας. Αυτό θα δώσει μια συνολική ομοιόμορφη εμφάνιση στα χείλη σας.
 3. Εάν δεν θέλετε να εφαρμόσετε διαφορετικές αποχρώσεις κραγιόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό μολύβι στο κέντρο του κάτω χείλους σας για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο.
 4. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το περίγραμμα του κάτω χείλους σας χρησιμοποιώντας ένα μολύβι. Αυτό θα κάνει τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα και πιο ομοιόμορφα.

Γεμάτα χείλη

Αυτά είναι τα πιο τέλεια ισορροπημένα χείλη με πλήρη αναλογία άνω και κάτω. Για τα ζουμερά αυτά χείλη το κατάλληλο μακιγιάζ είναι:

Παρόλο που τα σαρκώδη χείλη θεωρούνται εξαιρετικά ελκυστικά από τους περισσότερους ανθρώπους, μπορεί να μην σας αρέσει η πολλή προσοχή σε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του προσώπου σας. Αν θέλετε να τα μικρύνετε (που δεν βρίσκω τον λόγο), παρακάτω θα δείτε τον τρόπο.

 1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε nude χρώματα που συνδυάζονται εύκολα με την επιδερμίδα σας.
 2. Χρησιμοποιήστε έντονο μακιγιάζ ματιών για να τραβήξετε τα φώτα στα μάτια σας.
 3. Το να τονίσετε τα μάγουλά σας μπορεί επίσης να προσελκύσει κάποια προσοχή και να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο ισορροπημένο. 

Λεπτά χείλη

Εάν τόσο το πάνω όσο και το κάτω χείλος σας δεν είναι λεπτό, πιθανότατα εμπίπτετε σε αυτήν την κατηγορία.

Συμβουλές μακιγιάζ για λεπτά χείλη:

 1. Γεμίστε είτε με ματ είτε σε υγρό χρώμα για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.
 2. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στα κάτω χείλη σας για μια συνολική εμφάνιση πιο παχιά.
 3. Επίσης, προσθέτοντας λίγο lip-gloss στο κέντρο και των δύο χειλιών θα τα κάνει να φαίνονται πιο γεμάτα.
 4. Ένα άλλο κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι eyeliner σε ανοιχτό καφέ σκιά κάτω από το κάτω χείλος σας για να δημιουργήσετε ένα ήπιο αποτέλεσμα σκιάς. Αυτό θα κάνει τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα.

 Διαβάστε ακόμα: Τέλειο πρόσωπο μετά τα 40! Βρήκαμε το μυστικό της επιτυχίας