Οι τοξίνες βρίσκονται παντού, θέτοντας τον οργανισμό μας σε κίνδυνο. Υπάρχουν στο φαγητό μας, στον αέρα αλλά και στα αγαπημένα μας gadgets. Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα, τα νεφρά και το συκώτι, αλλά και διαταραχές αίματος. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αποτοξινώνουμε το σώμα μας, ιδιαίτερα μετά από περιόδους που καταναλώνουμε πολλά λιπαρά, όπως οι γιορτές. Για να διατηρηθούμε υγιής, μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια από τα παρακάτω βήματα.

-Πίνουμε πολύ νερό

Το νερό είναι το πιο ευλογημένο συστατικό της φύσης. Όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο πιο εύκολα απομακρύνονται και οι τοξίνες. Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγο λεμόνι το πρωί που ξυπνάμε επίσης βοηθά τον οργανισμό να λειτουργήσει καλύτερα.

-Βιολογικά τρόφιμα

Τα βιολογικά τρόφιμα ενεργοποιούν το μεταβολισμό και βοηθούν την διαδικασία της πέψης, απομακρύνοντας τις περιττές ουσίες. Το επεξεργασμένο φαγητό δεν είναι ποτέ το ίδιο ωφέλιμο. Ιδανικά, μπορούμε να μεγαλώσουμε δικά μας λαχανικά ή να τα προμηθευτούμε από παραγωγούς που εμπιστευόμαστε.

-Καθαρίζουμε τον αέρα

Οι τοξίνες μας επισκέπτονται ακόμα και από το παράθυρο. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να καθαρίζουμε τον αέρα. Υπάρχουν αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία. Απαραίτητο βέβαια είναι να διατηρούμε το χώρο καθαρό με σχολαστικό ξεσκόνισμα και σκούπισμα.

-Αντικαθιστούμε τον καφέ με πράσινο τσάι

Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε το πρωί πράσινο τσάι ή κάποιο βότανο από τον καφέ. Η καφεΐνη συνδέεται με την αύξηση της χοληστερόλης και συχνά προκαλεί νευρικότητα.

-Κάνουμε σάουνα

Εν μέσω κορονοϊού είναι αρκετά δύσκολο να χαλαρώσουμε σε μια σάουνα. Όμως ο ιδρώτας αποτελεί το φυσικό τρόπο να αποτοξινωθεί το σώμα. Εναλλακτικά, η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει να τον ίδιο τρόπο.

-Φτιάχνουμε smoothies

Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για αποτοξίνωση του αίματος. Φτιάξε smoothies με φρούτα και λαχανικά και κατανάλωσε προβιοτικά όπως το κεφίρ. Πειραματίσου με αυτά τα υλικά και προτίμησε να τα καταναλώνεις σκέτα για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα: Κρεμώδες smoothie με αβοκάντο