Και όμως, είναι εξίσου σημαντικό να φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας και τον Χειμώνα. Πολλοί από εμάς με το που έρχεται το Φθινόπωρο κάνουμε το λάθος να σταματάμε να φοράμε γυαλιά. Γενικά, τα γυαλιά ηλίου δεν τα φοράμε μόνο για να μην μας ενοχλούν οι ακτίνες και οι αντανακλάσεις αλλά και για να προστατεύσουμε τα μάτια μας από αυτές. Και καθώς, ειδικά στην χώρα μας, ο ήλιος και οι αντανακλάσεις είναι εδώ όλον τον χρόνο, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ποτέ τα γυαλιά μας. 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φοράμε γυαλιά και τον χειμώνα:

Αντανακλάσεις σε βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια από την αντανάκλαση. Χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις καλύπτουν τις περισσότερες φορές, κάθε επιφάνεια στο περιβάλλον. Αυτό οδηγεί σε εξαιρετικά φωτεινές αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός, οι οποίες προκαλούν απότομο φως που μπορεί να βλάψει σοβαρά την όραση. Αυτή η αντανακλαστική λάμψη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη κατά την οδήγηση και το σκι. Τα γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας προστατεύουν τα μάτια από την αντανάκλαση και παρέχουν ασφαλέστερη και πιο άνετη όραση. Οι πολωτικοί φακοί είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην προστασία των ματιών από επικίνδυνες αντανακλάσεις.

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Τα γυαλιά ηλίου φιλτράρουν τις επιβλαβείς UV ακτίνες του ήλιου. Η έκθεση σε υπεριώδη (UV) ακτινοβολία συνδέεται με καταρράκτη και εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Οι ακτίνες UV βλάπτουν τους κερατοειδείς χιτώνες στα μάτια, οι οποίες μακροπρόθεσμα οδηγούν στον καταρράκτη. Τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου φιλτράρουν τις βλαβερές ακτίνες UVA, UVB και UVC. Επιπλέον, παρέχουν εξαιρετική προστασία στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και της πρόωρης γήρανσης που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

γυαλιά χειμώνα

Πονοκέφαλοι από το υπερβολικό φως

Τα γυαλιά ηλίου προλαμβάνουν πονοκεφάλους. Η κόρη του ματιού ελέγχει την εισροή φωτός που φθάνει στον αμφιβληστροειδή. Η κόρη διαστέλλεται για να επιτρέψει μεγαλύτερη εισροή φωτός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ περιορίζει την λήψη της υπερβολικής εισροής φωτός σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Ωστόσο, η κόρη του ματιού συστέλλεται συχνά προκαλείτε πονοκέφαλος και αίσθηση κόπωσης στα μάτια. Τα γυαλιά ηλίου εξισορροπούν την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στα μάτια, γεγονός που αυξάνει την άνεση και μειώνει τις οδυνηρές παρενέργειες της κόπωσης.

Πιο ξεκούραστη όραση 

Τα γυαλιά ηλίου βελτιώνουν την όραση. Τα μάτια απαιτούν ακριβώς τη σωστή ποσότητα φωτός για να υπάρχει μια σωστή και ξεκούραση όραση. Το υπερβολικό φως και η υπερβολική λάμψη προκαλούν «λεύκανση» των αμφιβληστροειδών και μειώνουν την οπτική οξύτητα. Για να αποφευχθεί αυτό, η χρήση ποιοτικών γυαλιών ηλίου καθίσταται απολύτως απαραίτητη ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Έτσι, είναι καλό να μην ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου μας όποια μέρα του χειμώνα και εάν διανύουμε.

Και ποια γυαλιά θα φορέσουμε; 

Εμείς έχουμε ενθουσιαστεί με τα γυαλιά της BOSS για την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 και αυτά είναι τα μοντέλα που ξεχωρίσαμε. Ένα από την αντρική και ένα από την γυναικεία συλλογή.

Στην Ανδρική Συλλογή: Καθαρές Γραμμές και Ελαφρύς Σκελετός 

Τα νέα ανδρικά γυαλιά ηλίου και οράσεως αποτελούν φρέσκες εκδοχές εμβληματικών μοντέλων της μάρκας, διαθέτουν ελαφριά κατασκευή και τετραγωνισμένες, γεωμετρικές φόρμες ή φόρμες «δάκρυ».

Οι σκελετοί είναι κατασκευασμένοι από ένα συνδυασμό δύο μεταλλικών πλαισίων, που αποπνέουν στιβαρότητα αλλά και κομψότητα.

γυαλιά χειμώνα

Τα γυαλιά ηλίου BOSS 1191/S διαθέτουν τετράγωνη φόρμα με διπλή γέφυρα και διατίθενται σε χρυσό/χακί με γκρι ντεγκραντέ φακούς, μπεζ/χρυσό με μπλε φακούς, μαύρο ματ/μαυρισμένο ασημί με γκρι φακούς, μαυρισμένο ασημί/μαύρο ματ με θαλασσί ντεγκραντέ φακούς και μαύρο/χρυσό με καφέ φακούς.

Στην γυναικεία συλλογή: Σοφιστικέ Κομψότητα 

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου BOSS 1205/s διατίθενται σε ταρταρούγα/μελί με καφέ φακούς, ροζ/ταρταρούγα με καφέ φακούς, ντεγκραντέ ταρταρούγα δύο τόνων με καφέ ντεγκραντέ φακούς και μαύρο με γκρι ντεγκραντέ φακούς.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι φετινές τάσεις στα γυαλιά οράσεως: