Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τα πάντα προσεγμένα χτενίσματα της Kim Kardashian, o Chris Appleton, δημοσίευσε ένα πολύ χρήσιμο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, που μας δείχνει βήμα – βήμα πως να κάνουμε το τέλειο αντρικό κούρεμα στο σπίτι, όσο είμαστε σε καραντίνα.

αντρικό κούρεμα στο σπίτι

O 37χρονος Chris Appleton είναι Βρετανός hairstylist, υπεύθυνος για τα χτενίσματα των: Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Ariana Grande και πολλών άλλων celebrities.

Τώρα που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τα κουρεία ή τα κομμωτήρια, τα μαλλιά που μακραίνουν αρχίζουν να γίνονται πρόβλημα. Ξέρουμε ότι ο σύντροφός σου ή ο μπαμπάς, σου ζήτησαν να τους κόψεις τα μαλλιά. Μάθε πως, με τις αναλυτικές συμβουλές του Chris Appleton. Καθώς το βίντεό του είναι στα αγγλικά, σου γράψαμε τις συμβουλές του, παρακάτω.

Επίσης, το βίντεο αυτό είναι πολύ χρήσιμο εάν έχεις εσύ η ίδια κοντά μαλλιά.

Τι θα χρειαστείς για το Αντρικό Κούρεμα στο Σπίτι;

Μία ξυριστική μηχανή, ψαλίδι για κόψιμο μαλλιών, μία χτένα λεσουάρ (αυτή με τα πολύ λεπτά «δοντάκια») και κλιψάκια – κλαμεράκια.

DIY Αντρικό Κούρεμα στο σπίτι ενώ είστε σε καραντίνα:

Βήμα 1: Χωρίστε τα μαλλιά

Χρησιμοποιήσε τα δικά σου κλιψάκια και κλαμεράκια ώστε να χωρίσεις τα μαλλιά του. Πρέπει να ξεχωρίζει ποιες είναι οι περιοχές με πιο μακρύ μαλλί και πιο κοντό. Συνήθως τα πιο μακρυά μαλλιά βρίσκονται στην κορυφή των μαλλιών και τα πιο κοντά μαλλιά είναι κοντά στον λαιμό. Δες και το βίντεο για να δεις πως το κάνει ο Chris Appleton.

Βήμα 2: Ρύθμισε την σκάλα της μηχανής

Χρησιμοποιήσε μία σκάλα μεγαλύτερη από αυτήν που θα χρησιμοποιούσε ο δικός σου συνήθως. Αυτό θα σου επιτρέπει να διορθώσεις τυχόν λάθη. Ο Appleton είπε ότι συνήθως χρησιμοποιεί την σκάλα νούμερο 3 γιαυτό τώρα θα χρησιμοποιήσει την 4.

Βήμα 3: Κόντυνε τα πλαϊνά

Πάντα να ξεκινάς από μπροστά και να φτάνεις προς τα πίσω. Δες ταυτόχρονα και το βίντεο παρακάτω ώστε να μην κάνεις κανένα λάθος. Στα αυτιά του, δούλεψε την μηχανή κόντρα στο κεφάλι και προς τα πάνω. Συνέχισε να το κάνεις μέχρι να φτάσεις το πίσω μέρος του κεφαλιού και πρόσεχε τις κινήσεις σου. Να κουνάς πολύ τον καρπό σου ώστε να μην αλλάξεις κατεύθυνση της μηχανής. Τώρα, επανέλαβε με την άλλη μεριά.

Βήμα 4: Φτιάξε το Σβήσιμο

Για να κάνεις το «σβήσιμο» άλλαξε την σκάλα σε μία με κοντύτερα δοντάκια. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το προηγούμενο βήμα μόνο που τώρα κάντο μόνο από κάτω μέχρι την μέση του κεφαλιού. Έτσι, θα πετύχεις το τέλειο σβήσιμο. Θυμήσου το κούνημα του καρπού!

Βήμα 5: Τρίμαρε το πάνω μέρος των μαλλιών

Εάν έχεις, ρίξε λίγο νερό σε ένα σπρέυ και ψέκασε τα μαλλιά λίγο ώστε να είναι πιο εύκολο το κόψιμο. Πιάσε το ψαλίδι! Βγάλε τα κλιψάκια και άρχισε να κόβεις όπως δείχνει ο Chris στο βίντεο. Θα σε βοηθήσει η χτένα λεσουάρ.

Βήμα 6: Κόψε τα μπροστινά

Προσοχή, το πάνω μέρος το μαλλιών είναι που πρέπει να είναι πιο μακρύ από τα υπόλοιπα σημεία. Κράτα το ψαλίδι κάθετα στο κεφάλι και κόψτε λίγο λίγο τις τούφες. Κάνε styling με λίγη λακ, τζελ ή πηλό μαλλιών.

Διάβασε ακόμη: Tips για την αφαίρεση των extension ψεύτικων βλεφαρίδων στο σπίτι