Το Σαββατοκύριακο είναι η τέλεια ευκαιρία να ανακτήσεις την ενέργειά σου και να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική εβδομάδα. Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πετύχεις αυτόν τον στόχο. Παρακάτω θα βρεις μερικές ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι για να αποβάλεις την κούραση και να αναζωογονηθείς.

Παιδική Στάση (Balasana)

Η παιδική στάση είναι μια απλή αλλά πολύ χαλαρωτική άσκηση. Γονάτισε και κάθισε στα τακούνια σου. Σκύψε μπροστά μέχρι το μέτωπό σου να ακουμπήσει στο έδαφος και τέντωσε τα χέρια σου μπροστά. Αυτή η στάση βοηθά στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης και στην απελευθέρωση της έντασης στους ώμους και τον αυχένα.

Κατακόρυφος Σκύλος (Adho Mukha Svanasana)

Αυτή η κλασική στάση γιόγκα βοηθά στη διάταση και την ενδυνάμωση του σώματος. Ξεκίνα με τα τέσσερα άκρα στο έδαφος, σήκωσε τους γοφούς προς τα πάνω και πίσω, δημιουργώντας ένα ανάποδο V. Κράτα τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα. Αυτή η στάση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί το σώμα.

Στάση του Κατοικίδιου (Marjaryasana) και της Αγελάδας (Bitilasana)

Αυτές οι δύο στάσεις συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ροή που βοηθά στη διάταση της σπονδυλικής στήλης και την ανακούφιση από την ένταση. Ξεκίνα στα τέσσερα άκρα. Για την στάση της γάτας, σκύψε το κεφάλι προς τα κάτω και στρογγύλεψε την πλάτη σου. Για την στάση της αγελάδας, σήκωσε το κεφάλι και το στήθος προς τα πάνω, κάνοντας την πλάτη σου κοίλη. Επανάλαβε αυτή τη ροή για 5-10 φορές.

Στάση της Πεταλούδας (Baddha Konasana)

Κάθισε στο πάτωμα με τα πέλματα των ποδιών σου ενωμένα και τα γόνατα λυγισμένα προς τα έξω. Κράτησε τα πόδια σου με τα χέρια σου και πίεσε απαλά τα γόνατα προς το έδαφος. Αυτή η στάση είναι ιδανική για να ανοίξεις τους γοφούς και να ανακουφίσεις την ένταση στην πλάτη και τα πόδια.

Σαβάσανα (Savasana)

Η σαβάσανα είναι η τελική χαλαρωτική στάση. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Κλείσε τα μάτια και αναπνέυσε βαθιά, επιτρέποντας στο σώμα σου να χαλαρώσει πλήρως. Μείνε σε αυτή τη στάση για 5-10 λεπτά για να ολοκληρώσεις την πρακτική σου.

Αυτές οι ασκήσεις γιόγκα θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις την κούραση της εβδομάδας και να αισθανθείς ανανεωμένη και χαλαρή. Δοκίμασέ τες αυτό το Σαββατοκύριακο και απόλαυσε την ευεξία που θα σου προσφέρουν.

Διάβασε επίσης:

6 λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα

Leave a Reply

Your email address will not be published.