Δεν ξέρω για εσάς αλλά η ατάκα στη διαφήμιση για γνωστή μάρκα με πατατάκια ‘γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα’ πρέπει να γράφτηκε για εμένα γιατί χρειάζεται να επιστρατεύσω την αυτοσυγκράτηση του Δαλάι Λάμα όταν βρίσκομαι μπροστά σε ένα ανοιχτό σακουλάκι ή ένα μπολ με πατατάκια.

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, έτσι συνεργασία με τη ζυγαριά δεν γίνεται, ξετρελάθηκα όταν ανακάλυψα την ακόλουθη συνταγή με τσιπς καρότου:

Υλικά

2 μεγάλα καρότα (ή 3 μέτρια)

1/2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλύνετε και κόψτε διαγώνια τα καρότα σε λεπτά, οβάλ κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια του καρότου σε ένα μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε τα όλα μαζί.carrot-chips-2

Απλώστε τα κομμάτια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα για 15 με 20 λεπτά. Τσεκάρετε πιο συχνά τη διαδικασία ψησίματος προς το τέλος καθώς μπορούν να καούν πολύ γρήγορα.

Τα καρότα αποτελούν πηγή βιταμινών Α και C και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και βοηθούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Κι αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν, τότε θα χαρείτε να μάθετε πως μια φουρνιά τσιπς καρότου περιέχει 79 θερμίδες και 4,1 γραμμάρια φυτικών ινών ενώ η ίδια ποσότητα με πατατάκια δίνει 160 θερμίδες και μόλις 1 γραμμάριο φυτικών ινών.

Σας έπεισα, ε;

Επίσης, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στη συνταγή για τσιπς με αραβική πίτα της μαμάς Βάσως, κάνοντας κλικ εδώ.