Αν σας αρέσει το ιταλικό limoncello, μπορείτε γρήγορα κι εύκολα να ετοιμάσετε μόνοι σας αυτό το λικέρ λεμόνι και να το απολαμβάνετε παγωμένο μετά το γεύμα σας.

Υλικά

3 μεγάλα λεμόνια

100 γραμμάρια ζάχαρη

750 ml τσικουδιά

170 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Βάζουμε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τις φλούδες (μόνο) από τα λεμόνια στο multi και τα χτυπάμε καλά.

Σε μια μεγάλη γυάλα που κλείνει ερμητικά βάζουμε την τσικουδιά και το μίγμα ζάχαρη-φλούδες λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 4-5 μέρες. Ενδιάμεσα ανακινούμε ελαφρά τη γυάλα.

Μόλις περάσουν οι 4-5 μέρες, ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας σε ένα μικρό κατσαρολάκι την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό για 5’ περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Σουρώνουμε το μίγμα της γυάλας και προσθέτουμε το σιρόπι που ετοιμάσαμε, το οποίο πρώτα έχουμε αφήσει να κρυώσει καλά.

Ανακατεύουμε καλά και φυλάμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια. Επειδή αυτό το ποτό είναι χωνευτικό, θα μπορούσατε να διατηρείτε ένα μπουκάλι στο ψυγείο για να απολαμβάνετε ένα παγωμένο σφηνάκι μετά το γεύμα σας.

Τα λεμόνια που θα μείνουν χωρίς φλούδα δεν χρειάζεται να τα πετάξετε, μπορείτε να τα κάνετε μια ωραιότατη σπιτική λεμονάδα (δείτε συνταγή εδώ).lemon-liker1