Τις τελευταίες εβδομάδες, το Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας υποδεχόταν μόνο μετά από προκράτηση, ώστε να είναι ο χώρος ασφαλής για όλους. Από την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ο αγαπημένος μας προορισμός για βόλτα μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους μας είναι και πάλι ανοιχτός για όλους, χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση. Φυσικά, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η δοκιμαστική λειτουργία της προκράτησης δούλεψε με επιτυχία – Ώρα για επιστροφή στην κανονική λειτουργία του ΚΠΙΣΝ

Από τις 5 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εφάρμοσε ένα ειδικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την ειδικήΕπιτροπή Λοιμοξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολούθησε τις πρακτικές που είχαν υιοθετεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας -αλλά και διεθνώς- και στην πρώτη φάση του συμπεριλάμβανε είσοδο με ηλεκτρονική προκράτηση. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, κι έτσι αυτές οι δύο πρώτες εβδομάδες κύλησαν ομαλά και απρόσκοπτα.

Οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τη συνέπεια των επισκεπτών στην τήρηση των μέτρων προστασίας, επιτρέπει στο ΚΠΙΣΝ να προχωρήσει στην επόμενη φάση του σχεδίου του.

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Πως θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος;

Το προσωπικό και οι φύλακες θα βρίσκονται τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός. Παράλληλα, θα αξιολογείται συστηματικά το επίπεδο της επισκεψιμότητας στο Πάρκο και, σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε νέους επισκέπτες ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα αναμονής.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ομαλής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ είναι και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας από όλους. Το ΚΠΙΣΝ καλεί τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις και να φοράνε μάσκα, όπου είναι απαραίτητο.