Πειραιώτες δώστε προσοχή! Έχετε κάνει ποτέ μπάνιο στις παραλίες του Πειραιά; Το ξέρατε ότι μπορείτε, καθώς κρίθηκαν κατάλληλες, καθαρές και ασφαλείς για κολύμπι! Το πόρισμα βγήκε από ο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) το οποίο φέτος το καλοκαίρι όπως κάθε χρόνο  προχώρησε στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών σε παραλίες της Αττικής.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Αττική 219 (90,50%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 23 (9,50%) είναι ακατάλληλες ,σε σύνολο 242 που αναλύθηκαν.

Από τις 8 παραλίες του Πειραιά, οι 5 κρίθηκαν εντελώς κατάλληλες για κολύμπι. Συγκεκριμένα, οι παραλίες που είναι ιδανικές για το καλοκαιρνό μας μπάνιο είναι: η παραλία στον Σύνδεσμο Βατραχάνθρωπων, η παραλία στα όρια της Μαρίνας Ζέας και οι 3 παραλίες στα Βοτσαλάκια του Πειραιά!

Δεν χρειάζεται να διανύετε δεκάδες χιλιόμετρα για να φτάσετε στις παραλίες του Σουνίου και της Αναβύσσου (μερικές από τις οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες για φέτος, δείτε περισσότερα παρακάτω), μπορείτε απλά να πάτε στον Πειραιά!

Ωστόσο, προσοχή καθώς 3 από τις παραλίες του Πειραιά κρίθηκαν ακατάλληλες. Αυτές είναι η Πλαζ Φρεατίδα, η παραλία στην Οδό Θεμιστοκλέους 342 και εκείνη στον Ολυμπιακό Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών.

Διαβάστε στο τέλος του άρθρου ποιες είναι οι κατάλληλες και ποιες οι ακατάλληλες παραλίες όλης της Αττικής σύμφωνα με τον ΠΑΚΟΕ.

Το σύνολο των κατάλληλων και των ακατάλληλων για κολύμπι παραλιών της Αττικής

Κάποιες από αυτές τις παραλίες – σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ – βρέθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, κάποιες ακατάλληλες και κάποιες άκρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Δείτε την λίστα με όλες τις παραλίες της Αττικής

παραλίες πειραιά παραλίες πειραιά παραλίες πειραιά

Δείτε ακόμη: Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας μέσα από το Instagram!