Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ψυχική υγεία είναι και αυτή πολύ σημαντική. Έτσι, το SolidarityNow προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όλους όσους θεωρούν ότι την χρειάζονται.

Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από το SolidarityNow

«Στο SolidarityNow, κρίναμε ότι είναι χρέος μας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι. Υπενθυμίζοντάς τους, έτσι, ότι δεν είναι μόνοι στα δύσκολα και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους», δήλωσε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow.

Το SolidarityNow προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, παρέχει μία επιπλέον αρωγή σε μια τέτοια παγκόσμια κρίση.

δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη

Συγκεκριμένα, η ομάδα των ψυχολόγων των Κέντρων Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευρύνει το έργο της παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε αυτούς που μάχονται στην «πρώτη γραμμή» κατά της πανδημίας του Covid-19. Αλλά και σε όσους την έχουν, τώρα, περισσότερο ανάγκη.

Οι ψυχολόγοι της οργάνωσης θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, που αγωνίζεται καθημερινά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την αναχαίτιση της νόσου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Καθώς και σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε απομόνωση ή καραντίνα και βιώνουν έντονο στρες, άγχος ή φόβο.

Αυτά είναι τα κέντρα αλληλεγγύης που θα βρείτε δωρεάν ψυχολογική στήριξη για τον κορωνοϊό

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στην Αθήνα. Στέλνοντας μήνυμα / inbox στη σελίδα του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Facebook, με email στο [email protected] και τηλεφωνικά στο 210 8220883 (10.00-13.00), δηλώνοντάς το αίτημά τους. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μήνυμα στο [email protected] ή καλώντας στο 2310 501030. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

«Ο εγκλεισμός και η καραντίνα προκαλούν άγχος και φόβο στους ανθρώπους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι δεδομένο ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία όλων μας. Στο SolidarityNow, κρίναμε ότι είναι χρέος μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι στα δύσκολα, και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους», αναφέρει ακόμη Αντιγόνη Λυμπεράκη.