Ο γερμανό – ναμιμπιανός καλλιτέχνης Max Siedentopf έδωσε μία νέα ματιά στην τέχνη εμπνευσμένος από την επικαιρότητα. Σκέφτηκε, να φτιάξει μία virtual έκθεση με το όνομα “How to Survive a Deadly Global Virus” (=πώς να επιβιώσετε έναν παγκόσμιο φονικό ιό) από καθημερινά αντικείμενα που θα λειτουργήσουν ως – περίεργες – μάσκες.

O Siedentopf εμπνεύστηκε από τους χρήστες των social media που έγιναν viral φτιάχνοντας αυτοσχέδιες μάσκες.

Η ζήτηση για τις χειρουργικές μάσκες έχει ανέβει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες και η εύρεσή τους είναι αρκετά δύσκολη. Πολλοί έχουν σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην καταφεύγουν εκτός σπιτιού απροστάτευτοι. Μερικοί έφτιαξαν ακόμη και υφασμάτινες μάσκες από παλιές κάλτσες ενώ ο Siedentopf για το πρότζεκτ του ήταν ακόμη πιο εφευρετικός.

«Από την στιγμή που ο ιός έχει φτάσει σε κάθε άκρη της γης, το πρότζεκτ μου προσφέρει ιδέες για το πως να επωφεληθούμε από την χρήση καθημερινών αντικειμένων ως μάσκες» είπε ο καλλιτέχνης.

Καθώς πολλές από τις «ιδέες» για μάσκες είναι εξαιρετικά δύσχρηστες, το ίντερνετ έγινε έξαλλο, όπως συνηθίζει. Μερικοί ακόμη θεώρησαν το αποτέλεσμα προσβλητικό προς τα άτομα που έχουν νοσήσει από τον ιό. Ο ίδιος ο Siedentopf  αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια για όσους προσέβαλε, δηλώνοντας πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους και πως πολλές από τις ιδέες έγιναν αποκλειστικά για καλλιτεχνικούς σκοπούς σε ένα πρότζεκτ εμπνευσμένο από την πραγματικότητα.

Μερικές είναι σίγουρα οι πιο περίεργες αυτοσχέδιες μάσκες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

περίεργες μάσκες

Αυτή η μάσκα δεν φαίνεται βολική ενώ αμφιβάλλουμε και για το πόσο καλά μυρίζει.

περίεργες μάσκες

Για μερικές άλλες μάσκες τίθεται το θέμα του κατά πόσο μπορεί να αναπνεύσει όποιος την φοράει.

περίεργες μάσκες

περίεργες μάσκες

περίεργες μάσκες