Η Ειρήνη Μπαρουλάκη, η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα, πέθανε το βράδυ της Τρίτης, 14 Μαΐου 2024, στα Χανιά σε ηλικία 119 ετών. Ζούσε στο Παϊδοχώρι του Δήμου Αποκορώνου, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. Ο Δήμος Αποκορώνου εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό της:

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε, δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου. Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της Αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί. Αιωνία η μνήμη της».

Πρόσφατα, η κυρία Ειρήνη έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ, καθώς είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Χανίων και είχε επιστρέψει σπίτι της. «Η γιαγιά υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο ισχίο από δύο ορθοπεδικούς, έκανε καλές εξετάσεις και στις 22 του μήνα πήρε εξιτήριο», είχε δηλώσει ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας. Ο γιος της εξήγησε ότι η πτώση που προκάλεσε το κάταγμα συνέβη όταν μετακινούσαν τη μητέρα του σε καροτσάκι, όπου έπεσε και υπέστη ζημιά στο γοφό.

Διάβασε επίσης:

Βενεζουέλα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου!