Ok boomer! Εμείς οι …μεγαλύτεροι ακούμε συνέχεια τους νέους να λένε κάτι περίεργες αγγλικές λέξεις όταν απευθύνονται σε εμάς. H σημερινή γλώσσα των νέων πολύ μας μπερδεύει. Όχι μόνο αυτό αλλά δεν μας εξηγούν και όλας τι σημαίνουν, αφήνοντας μας στην άγνοια μας. Ήρθε το ThatsLife να μας σώσει, αφού σήμερα θα εξηγήσουμε αναλυτικά τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι περίεργοι όροι των νεολαίων που τόσο μας μπερδεύουν.

Τους βλέπουμε που τα λένε και στο TikTok και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Ρωτήσαμε πραγματικά άτομα νεαρής ηλικίας για να μας μάθουν τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι, μία πολύ boomer κίνηση από μόνη της – θα εξηγήσουμε τι σημαίνει boomer λίαν συντόμως.

Τι σημαίνουν επιτέλους αυτά τα: ok boomer, cringe και άλλες εκφράσεις των νέων 

Ok boomer

Λοιπόν. Σίγουρα σας έχει τύχει ως νέοι να έρθει κάποιος μεγαλύτερος, συνήθως κάποιος θείος, να σας κάνει κήρυγμα για κάτι που πιθανόν ήδη ξέρετε. Πολλές φορές χρησιμοποιούν την γνωστή φράση «Θα σου πω εγώ που είμαι μεγαλύτερος». Οι σημερινοί νέοι, αντί να έρθουν σε αντιπαράθεση με το άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, για απόψεις παλαιότερων γενναιών που σήμερα ενδεχομένως να είναι εντελώς ξεπερασμένες, απλά απαντούν «ok boomer» και τελειώνουν εκεί την συζήτηση. Για να τονιστεί η έκφραση, χρειάζεται και ένας ειρωνικός τόνος.

Είναι συνηθισμένη απάντηση όταν οι μεγαλύτεροι λένε κάτι αναχρονιστικό. Π.χ. εμείς στην εποχή μας κάναμε αυτό ενώ εσείς…

Η φράση ‘Ok boomer έχει ακουστεί μέχρι και στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας. Υπάρχει μέχρι και ως λήμμα στην βικιπαίδεια. Οι ‘Boomers’ είναι τα άτομα που ανήκουν στην μεταπολεμική γενιά.

ok boomer

Cringe

Κάτι είναι cringeworthy, ή εν συντομία cringy, όταν μας κάνει να νιώθουμε άβολα και λίγο ντροπή. Ας πούμε λέει κάποιος κάτι πολύ προσωπικό του που οριακά δεν ταίριαζε καν στην συζήτηση. Τότε, είναι cringy και νιώθουμε το cringe.

AF

Θα δείτε πολλούς νέους όταν γράφουν κάποιες λέξεις να τις συνοδεύουν με τα γράμματα AF. Πολλοί μάλιστα το λένε και προφορικά, θα τους ακούσετε να λένε «πω, cringy έι-εφ». Σημαίνει, “as f*ck” και σημαίνει «πολύ». Χρησιμοποιείται σαν επιρρηματικός προορισμός που μπαίνει μετά το επίθετο.

Flex

Κάποιος «φλεξάρει» όταν δείχνεται. Επιδεικνύει είτε τον πλούτο του, είτε τα μπράτσα του, είτε τα δήθεν επιτεύγματά του, το πόσο ωραίες είναι οι σχέσεις του κτλ. Μάλιστα, συχνή χρήση του όρου flex είναι και στην φράση: “weird flex, but ok“. Που σημαίνει: «περίεργος λόγος για να δείχνεσαι, αλλά οκ» και χρησιμοποιείται όταν κάποιος κάνει επίδειξη για κάτι που δεν είναι και τόσο φοβερό ή είναι cringe.

Savage

Σάβατζ είναι κάποιος – συνήθως χρησιμοποιείται για κοπέλες – που είναι πολύ δυναμικός και τα λέει έξω από τα δόντια. Συνήθως το λέμε για άτομο που θαυμάζουμε το θάρρος του και τολμάει να τα λέει ‘χύμα’ σε κάποιον που το άξιζε λίγο. Π.χ. Κάποιος σε αδικεί, τον κάνεις call out (δηλαδή τον ξεμπροστιάζεις) και σου λένε οι φίλες σου: «είσαι savage». Κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «Άγριος, ανήμερος».

Petty

Είσαι πέτι όταν κάνεις κάτι μικροπρεπές, συνήθως στις προσωπικές σου σχέσεις. Π.χ. Χώρισες με το αγόρι σου και θέλεις να τον κάνει να ζηλέψει. Δεν είναι και ότι πιο πολιτισμένο, είναι λίγο μικροπρεπές (αλλά είναι και ειλικρινές). Θέλεις λίγο να τον τσούξει. Είσαι petty.

Thirsty

Όταν σου αρέσει πολύ η εξωτερική εμφάνιση κάποιου και μιλάς για εκείνον σαν να θες να τον πιεις στον ποτήρι, τότε είσαι thirsty. Κυριολεκτικά σημαίνει «διψασμένος», μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Παράδειγμα: «Βλέπεις τους κοιλιακούς εκείνου του τύπου στην ξαπλώστρα; Θέλω να τους αγγίξω». Τότε, είσαι thirsty για εκείνον. Thirsty AF.

Δείτε ακόμη: 10 συχνές λέξεις που γράφουμε λάθος! Η σωστή ορθογραφία τους: