Το ήξερες πως κάθε χρόνο, η 3η Κυριακή του Μαΐου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη χαρά της δημιουργίας και του ψησίματος κέικ; Γιατί άραγε να υπάρχει μια τέτοια μέρα θα αναρωτιέσαι, κι όμως αν το σκεφτείς καλύτερα θα διαπιστώσεις πως έχουμε συνδέσει το κέικ με τη μαμά ή τη γιαγιά, ήταν ένα από τα πρώτα γλυκά που δοκίμασες να κάνεις για να αποτύχεις -φυσικά- παταγωδώς και να τηλεφωνήσεις στη μαμά σου ρωτώντας την “Μα γιατί δεν μου φουσκώνει;” και όταν τελικά έμαθες να κάνεις το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ κάλεσες τις φίλες σου να πιείτε καφέ ή το έφτιαχνες κάθε Κυριακή για την οικογένεια σου.

«Εσύ, για ποιον θα φτιάξεις κέικ;» είναι η φετινή πρόκληση και ας δεσμευτούμε όλοι στις 18 Μαΐου να φτιάξουμε ένα κέικ για κάποιον ξεχωριστό, κάποιον δικό μας που θέλουμε να του δείξουμε την αγάπη μας και να τον ευχαριστήσουμε για όσα κάνει για εμάς!

Με αυτή την αφορμή η ομάδα Food4Good και το Βιτάμ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ, στον κήπο του six d.o.g.s.(η οποία είναι όνειρο αυτή την εποχή), 20 bloggers συγκεντρώνονται και δημιουργούν έναν υπέροχο μπουφέ με υπέροχα φρεσκοψημένα κέικ, γλυκά και αλμυρά. Με γενική είσοδο 5€ όσοι παρευρεθούν μπορούν να απολαύσουν τις υπέροχες δημιουργίες, ενώ όλα τα χρήματα θα διατεθούν στην στήριξη του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων).

Εκεί θα βρίσκεται και η “δική μας”, Εβίνα Καπιτζόγλου, (αρκεί να επισκεφτείς τη στήλη What’s Cooking για να ανακαλύψεις τις συνταγές της), με το food blog της Cook And Feel , και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα κέικ που θα ετοιμάσει ειδικά για την εκδήλωση έχοντας ήδη αξέχαστες γευστικές αναμνήσεις από τα ταπεράκια που φέρνει στα meetings στο γραφείο!

Γενικά, στο www.worldbakingday.gr βρίσκουμε υπέροχες συνταγές για μοναδικά κέικ και εμπνεόμαστε! Φτιάχνουμε κέικ για τους γονείς που όσο και αν μεγαλώνουμε μας στηρίζουν με κάθε τρόπο, για τα παιδιά που πλέον σταμάτησαν να «τσιρίζουν» όταν δεν γίνεται το δικό τους, για τον φίλο ή τη φίλη που είναι πάντα δίπλα μας, για τον συνάδελφο που μας στηρίζει καθημερινά στη δουλειά!

Και φυσικά μπαίνοντας στο www.vitam.gr αλλά και στη σελίδα του Βιτάμ στο Facebook, βρίσκουμε συνταγές, μυστικά και tips για τα κέικ μας, βλέπουμε τι ψήνει ο υπόλοιπος κόσμος και κερδίζουμε υπέροχα baking δώρα!

Εσύ, για ποιον θα φτιάξεις κέικ;