Οι καθημερινές μας σχέσεις επηρεάζουν τόσο πολύ την ψυχική μας υγεία. Μπορούν να μας φτιάξουν/χαλάσουν όχι μόνο την διάθεση αλλά να μας προκαλέσουν μέχρι και ψυχολογικά τραύματα. Θα ταυτιστείτε και εσείς με τα παρακάτω facts για την ψυχική υγεία και τις σχέσεις που δυστυχώς ισχύουν και τα βλέπουμε συνεχώς.

Χρειαζόμαστε ψυχολόγο για τα ψυχολογικά των άλλων

Πολλές φορές η ζωή μας γίνεται «άνω κάτω» λόγω συγκεκριμένων ατόμων. Η σχέση μας με αυτά τα άτομα δεν επηρεάζει μόνο την διάθεσή μας όταν είμαστε μαζί τους αλλά και όλη μας την καθημερινότητα. Μπορεί να αναπτύξεις αγχώδη διαταραχή ή ακόμη και κατάθλιψη από τις τοξικές σου σχέσεις με άλλα άτομα. Αυτό μας οδηγεί να ζητούμε βοήθεια από ειδικούς, ψυχολόγους κτλ. Στην πραγματικότητα όμως, τα άτομα αυτά είναι που χρειάζονται οπωσδήποτε μία επίσκεψη στον ψυχολόγο. Το ιδανικό θα ήταν να λύναμε τα προβλήματα μας, όλοι μαζί.

Ότι δεν δείχνεις την κακή ψυχολογία σου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει 

Γίνεται να ακούγεσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση αλλά να έχεις αγχώδης διαταραχή. Γίνεται να χαμογελάς, να κάνεις αστεία και να έχεις κατάθλιψη. Γίνεται να τα «έχεις όλα» (φαινομενικά) και στην πραγματικότητα να μην νιώθεις τίποτα. Είναι σημαντικό να μην παίρνουμε πράγματα ως δεδομένα και να αφιερώνουμε πάντα χρόνο στο να ακούσουμε και να καταλάβουμε τα κοντινά μας πρόσωπα. Όσο «μια χαρά» και εάν δείχνουν.

Μπορείς να καταλάβεις από μία απλή διαφωνία εάν ο άλλος είναι τοξικός

Μια απλή διαφωνία μπορεί να «πει» πολλά για την σχέση σου με άλλα άτομα. Μία διαφωνία με έναν τοξικό σύντροφο/φίλο, όσο απλή και αθώα και να είναι, ακόμη και να είναι για εντελώς άσχετο θέμα, θα γιγαντωθεί σε μεγάλο τσακωμό και πρόβλημα. Μία διαφωνία με τον ιδανικό σύντροφο/φίλη, ακόμη και εάν είναι για λεπτά ζητήματα, θα γίνει υγιής και εποικοδομητική συζήτηση για να λύσετε μαζί ότι πρόβλημα έχετε και να γίνει καλύτερη η όποια σχέση σας.

Αυτά ήταν τα 3 facts για την ψυχική υγεία που ταυτιζόμαστε. Θυμηθείτε: προσοχή στο ποιους αφήνουμε να επηρεάζουν την ζωή μας.

ψυχική υγεία facts