Οι σχέσεις δεν είναι οντότητες που λειτουργούν …αυτόματα. Είναι μία κοινή προσπάθεια μεταξύ δύο ανθρώπων. Φυσικά, οι σχέσεις συνεχώς εξελίσσονται και αλλάζουν, είναι πολύ διαφορετικός ο κάθε χρόνος που περνάει μεταξύ σας. Παρακάτω θα διαβάσεις μερικούς βασικούς τρόπους που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι η σχέση σου οδεύει προς το τέλος της. Μην στεναχωριέσαι, εάν χωρίσεις, σίγουρα θα είναι δύσκολο στην αρχή αλλά μακροπρόθεσμα θα καταλάβεις ότι έκανες την σωστή επιλογή για εσένα.

Θυμήσου: Με το να κρατιέσαι με νύχια και με δόντια από μία σχέση που δεν δουλεύει πια, δεν αναιρείς τον χαμένο σου χρόνο. Είναι πολύ φυσιολογικό η κάθε σχέση, όσο καλή και να είναι να κάνει τον κύκλο της.

σχέση έχει τελειώσει

PHOTO: EMILY BOWLER

Νιώθεις ότι δεν απολαμβάνεις τόσο την παρέα του άλλου ατόμου όσο παλιά

Σου συμβαίνει κάτι, κάτι μεγάλο, κάτι μικρό, κάτι αστείο, κάτι σου έρχεται στο μυαλό. Είναι από τις πρώτες σου σκέψεις να του το πεις;

Περνάτε ευχάριστα ή τσακώνεστε συχνά; Μπορείτε να διαφωνήσετε χωρίς να υπάρξουν ταραχές; Αισθάνεσαι ότι μπορείς να του ανοίγεσαι και να του πεις τα πάντα χωρίς να σε παρεξηγήσει; Είσαι μαζί του και νιώθεις ότι δεν θα ήθελες να ήσουν πουθενά αλλού;

Βαριέσαι; Θα ήθελες να κάνεις διαφορετικά πράγματα αλλά εκείνος δεν θέλει; Σου λέει συνεχώς δικαιολογίες για ένα σωρό πράγματα;

Εάν σε πολλές από αυτές τις ερωτήσεις απάντησες ναι, τότε δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα μεταξύ σας. Δεν φταις εσύ και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς ούτε να κάνεις κάτι για να αλλάξει. Δυστυχώς, οι σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Ξέρουμε ότι προσπαθείς πολύ, ίσως δεν είσαι με το σωστό άτομο.

Διάβασε ακόμη: Cybersex: Πως θα βιώσεις το πάθος από απόσταση; 5 συμβουλές

Ανυπομονείτε να κάνετε πράγματα μαζί όσο στις αρχές;

Παλιά μετρούσες τις ώρες μέχρι να τον δεις. Ισχύει ακόμη αυτό; Εάν ισχύει, μήπως είναι μόνο για εσένα; Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι εκείνος βαριέται λίγο όταν είστε μαζί; Προτείνει να κάνετε «ουάου» πράγματα ή προτιμά το μπαράκι της γειτονιάς και να κάθεστε συχνά σπίτι; Ζύγισε τις καταστάσεις και σκέψου ειλικρινά εάν είστε σε αυτήν την σχέση επειδή σας κρατάει το παρελθόν σας ή εάν επειδή περνάς όντως όσο καλά πρέπει τώρα.

Μήπως έχει ήδη τελειώσει αυτή η σχέση;

Οι ζωές σας έχουν πάρει εντελώς διαφορετικούς δρόμους

Ας σκεφτούμε μερικά παραδείγματα. Εσύ δουλεύεις. Αυτός κάνει μεταπτυχιακό, είναι ακόμη φοιτητής, βγαίνει ακόμη ασύστολα. Εσύ είσαι κουρασμένη και κοιμάσαι νωρίς. Εκείνος ξυπνάει στις 15:00 το απόγευμα, ενώ εσύ έχεις φάει ήδη το μεσημεριανό σου. Σου φαίνονται πλέον πολλά από αυτά που κάνει παιδιάστικα.

Σε περνάει χρόνια. Αρχίζει να έχει λιγότερη όρεξη για το οτιδήποτε ενώ εσύ θες να ζείτε καινούριες εμπειρίες. Σου μιλάει συνεχώς για το μέλλον ενώ εσύ προσπαθείς να απολαύσεις το παρόν.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους έρωτες γεννιούνται και λόγω του καλού timing. Αυτό, όμως δεν θα κρατήσει για πάντα, καθώς η καθημερινότητα και οι ζωές των ανθρώπων είναι απρόβλεπτες και μπορεί να αλλάξουν στην στιγμή. Μήπως τελικά δεν ταιριάζετε όσο νόμιζες; Κάνε μία απλή ερώτηση στον εαυτό σου. Πως θα ήταν η σχέση σας εάν τον γνώριζες τώρα και όχι πριν 4 χρόνια; Πρόσεξε, δώσε ρεαλιστική απάντηση, να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

σχέση έχει τελειώσει