Είναι παλιομοδίτικα κολλήματα, κάποιες ντεμοντέ αντιλήψεις, αλλά και προσωπικές παραξενιές που μπαίνουν ανάμεσα σε σένα και στην πραγματικότητα του dating και κάνουν τα πράγματα δέκα φορές πιο δύσκολα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο εδώ. Μην κολλάς σε κακές συνήθειες. Ούτε στους 10 παρακάτω “κανόνες”.

1. Δεν κάνεις ποτέ το πρώτο βήμα. Για όνομα. Δεν είμαστε στο 1800. Εάν φοβάσαι μην σε κακολογίσει η γειτονιά τότε ξέχασέ το. Κάθισε στη γωνιά σου και άφησε αυτόν τον άλλον άχαρο που σου μιλάει συνέχεια να σου χαλάσει τη βραδιά. Το αντικείμενο του πόθου σου είναι 5-6 μέτρα πιο μακριά αλλά εσύ δεν θα το δεις ποτέ από πιο κοντά.

2. Τελειώνεις το ραντεβού για να το παίξεις ανεξάρτητη. Εάν έχεις όντως δουλειά και πρέπει να φύγεις ΟΚ. Εάν όμως διακόπτεις ένα ραντεβού που πάει πολύ καλά για να πουλήσεις υφάκι και να πειράξεις το μυαλό του, μην παραξενευτείς εάν αύριο βράδυ είσαι πάλι μόνη. Που θα είσαι δηλαδή.

3. Στέλνεις ατελείωτα μηνύματα. Η ζωή δεν είναι για να την περνάς στην οθόνη. Ούτε του κινητού, ούτε του laptop. Εάν προτιμάς τον μαραθώνιο των μηνυμάτων από το να τα πεις από κοντά με κάποιον, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

4. Δεν ανοίγεσαι για να μην… ανοιχτεί κι αυτός. Εντάξει είναι το αρσενικό και προβλέπεται να είναι ο κυνηγός. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να είσαι μόνιμα στη γωνία και να παίζεις άμυνα μην σου ξεφύγει καμία λέξη παραπάνω. Οι άντρες εκτιμούν την ευθύτητα στις γυναίκες. Πάαρα πολύ. Διαφορετικά θα πεθάνετε και οι δύο από τη βαρεμάρα.

5. Περιμένεις να πληρώνει για τα πάντα. Εάν νομίζεις πως είναι υποχρεωμένος να ανοίγει το πορτοφόλι για κάθε λογαριασμό, τότε σίγουρα στα έχουν πει λάθος. Εντάξει δεν είπαμε να κάνεις το κέφι σε κάθε τσιγγούνη, αλλά πρέπει που και που να πληρώνεις κι εσύ κάτι για να αισθάνεται ξεχωριστός. Για να μην πιάσουμε τώρα το λόγο που κανονικά πρέπει να τα μοιράζεστε. 

6. Δεν λες λέξη περί σεξ. Είναι μπερδεμένο θέμα όσο είναι και οι σχέσεις. Περίμενες καιρό για να κοιμηθείς με κάποιον; Εάν είναι ωραίος και cool τύπος, δεν θα σε πιέσει. Μάλιστα θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα να μιλήσεις για το θέμα. Και επιτέλους πρέπει να το κάνεις!

7. Κάνεις δίαιτα και γυμναστική γι’ αυτόν. Όχι, αυτά δεν τα κάνουμε για κανέναν άλλον παρά μόνο για το καλό του εαυτού μας. Δεν χρειάζεται να τρέξεις 10 χιλιόμετρα για να αισθανθεί καλά για το σώμα σου ο μίστερ που θα σε δει και για δεύτερο ραντεβού. Εάν έχει έστω και τα παραμικρά θέματα περί του γυναικείου σώματος, ας πάει να κάνει παρέα σ’ έναν δικηγόρο από τη Θεσσαλόνικη…

8. Ντύνεσαι όπως αρέσει σ’ εκείνον. Του αρέσουν τακούνια; Τακούνια θα βάλεις. Του αρέσει πιο ξανθό μαλλί; Θα το ανοίξεις. Δεν θέλει να φοράς μίνι γιατί κοιτάζουν οι φίλοι του; Δεν θα ξαναφορέσεις. Εάν συνεχίσεις έτσι όμως, είναι σίγουρο πως θα καταλήξεις σε μία υπέροχη σχέση φυλακή όπου η αυτοπεποίθησή σου θα έχει πέσει στο ναδίρ.

9. Τον κάνεις να ζηλεύει. Συνειδητά. Θέλεις να του δείχνεις πως έχεις εναλλακτικές, πως “υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές” και πως αρέσει στους άλλους να σε φλερτάρουν. Δεν καταφέρνεις τίποτε με αυτό. Το μόνο που θα γίνει είναι να σε αφήσει κάποια στιγμή για κάποια πιο σοβαρή και ώριμη γυναίκα.

10. Βγαίνεις με το “καλό παιδί”. Ξέρεις, αυτόν που κλαίει διακριτικά τη μοίρα του πως είναι “το καλό παιδί που δεν το θέλει καμία γιατί προτιμούν τα κωλόπαιδα”, αυτόν που λέει πως πρέπει να τους δώσεις μία ευκαιρία αντί να τριγυρνάς με όλους αυτούς που δεν “σου αξίζουν και σου κάνουν κακό”. Μην τολμήσεις να το κάνεις γιατί είναι ο τύπος του ανθρώπου που έχει μάθει να παραπονιέται για τα πάντα, χρησιμοποιεί τις ευαισθησίες του για άλλοθι και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους. Άσε που θα σε κριτικάρει συνέχεια για τις παλιές σου επιλογές! Δεν είναι τυχαία εγκλωβισμένος στο “friend zone”. Δεν του αξίζει να είναι πουθενά αλλού γιατί είναι γεμάτος στραβά και εμμονές. Εάν πέσεις στην παγίδα και στις καλοσύνες του, θα είσαι single πάλι σύντομα και με πολύ χειρότερη ψυχολογία!