Άντρες που έχουν μάθει να κάνουν σεξ από τα πορνό: αυτή η μάστιγα. Σήμερα, με το ίντερνετ να υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι, η πρόσβαση των ανθρώπων στο πορνό έγινε πιο εύκολη από ποτέ. Μπορεί η προηγούμενη γενιά να ήρθε σε επαφή με τον κόσμο του σεξ μέσω του soft porn που έπαιζε αργά η τηλεόραση για να διαφημίσει τις «ροζ γραμμές», όμως η ολοκλήρωση αυτής της επαφής έγινε με πραγματικά πρόσωπα, συνήθως κατά την εφηβεία.

Πλέον, οι νέοι άντρες – και πολλές γυναίκες – μαθαίνουν για το σεξ σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το πορνό, κάτι που εάν και έχει θετικά αποτελέσματα ως προς την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας, δημιουργεί ψευδαισθήσεις για το πως γίνεται το πραγματικό σεξ, αυτό που γίνεται μεταξύ δύο ατόμων που είναι σε σχέση. (Ναι, τα one night stands θυμίζουν περισσότερο πορνό σε πολλά χαρακτηριστικά τους από το συστηματικό σεξ που λαμβάνει χώρα σε μία σχέση). 

Γι’αυτό αποφασίσαμε να συζητήσουμε λίγο γιατί το πραγματικό σεξ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στις ταινίες πορνό. Θα δούμε μερικές διαφορές μεταξύ τους και μερικά σκηνικά που βλέπουμε στην κάμερα που ναι, μεν, είναι αισθησιακά και εντυπωσιακά αλλά συμβαίνουν σπάνια στην πραγματική ζωή.

7 τρόποι που το πραγματικό σεξ δεν έχει σχέση με τις ταινίες πορνό

Είναι όλοι έτοιμοι για σεξ στο λεπτό

Στις ταινίες πορνό το σεξ είναι πάντα η πιο εύκολη επιλογή. Έρχεται ο ηλεκτρολόγος και βαριέσαι; Σεξ. Πας επίσκεψη σε σπίτι φίλης που είναι και ο μπαμπάς της εκεί; Σεξ. Πας στον γιατρό για το πονεμένο σου πόδι; Ας κάνεις και λίγο σεξ. Και όλα αυτά γίνονται πανεύκολα και στο λεπτό. Απλά κοιτάς τον άλλον, ακόμη και εάν έχετε ανταλλάξει 3 κουβέντες όλες και όλες και δείχνει να μην υπάρχει χημεία. Οι πονηρές σου σκέψεις είναι αρκετές ώστε με το που θα κατεβάσεις το παντελόνι σου, να είσαι έτοιμη για σεξ. Χωρίς καθόλου φιλιά – τι κόλλημα είναι αυτό με το πορνό και την έλλειψη φιλιών – χωρίς καθόλου προκαταρκτικά. Είσαι υγρή πάντα και έτοιμη να υποδεχτείς όποιο πέος (μόνο φυσικά εάν είναι μυθικά τεράστιο) βρεθεί στον δρόμο σου.

Αντίστοιχα, οι άντρες είναι πάντα… «σηκωμένοι». Μπορεί να βλέπουμε προκαταρκτικά από γυναίκες σε άντρες στις ταινίες πορνό (λογικό αφού οι περισσότερες προορίζονται για το αντρικό κοινό) αλλά συνήθως λαμβάνουν χώρα αφού το πέος του πρωταγωνιστή είναι ήδη σε πλήρη στύση.

Οι πορνοστάρ δεν φιλιούνται

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα του πορνό είναι ότι για να κάνεις σεξ μπορείς και να μην φιληθείς. Ναι, μπορείς, δεν είναι προαπαιτούμενο αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα ξενερώσεις την δικιά σου. Θα το επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί: στις γυναίκες αρέσουν πολύ τα φιλιά, ειδικά τα παθιασμένα φιλιά. Θέλεις να λιώνει για εσένα; Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να της δώσεις ένα παθιασμένο φιλί την ώρα που έχετε γίνει ένα ενώ κάνετε σεξ. Δεν χρειάζεται να είναι ρομαντικό φιλί, θα δώσει όμως πολύ μεγαλύτερη ένταση.

Τα πάντα γύρω από το πρωκτικό σεξ

Οι άντρες που έχουν μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ από τα πορνό, παθαίνουν σοκ όταν μετέπειτα βρίσκονται σε σχέση και συνειδητοποιούν ότι πάρα πολλά ζευγάρια δεν κάνουν συχνά πρωκτικό σεξ, ή δεν κάνουν και καθόλου. Στις περισσότερες ταινίες πορνό το σεξ γίνεται ακόμη και αποκλειστικά «από πίσω» γεγονός που θα έκανε κάποιον να νομίζει ότι έτσι συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Ναι, υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια που κάνουν πρωκτικό σεξ όμως δεν είναι όπως το βλέπουμε στις οθόνες. Αρχικά, το anal, όπως το λένε στο εξωτερικό, θέλει μία προετοιμασία στο ντους πριν γίνει η πράξη, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις… Ακόμη, χρειάζεται τόνους λίπανσης και υπομονής καθώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μία πολύ επίπονη διαδικασία.

Στις ταινίες πορνό δεν ρωτάνε καν ο ένας τον άλλον εάν θα ήθελε κάτι τέτοιο, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να μην συμβεί στην πραγματική ζωή. Πρέπει να ρωτάμε το άλλο άτομο πριν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλιώς παραβιάζουμε τα όριά του.

σεξ πορνό

πηγή φωτογραφιών: sexualalpha.com/free-erotic-photos/

Έλλειψη προφυλακτικού

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο σημαντικό είναι να φοράμε προφυλακτικό κατά την σεξουαλική πράξη, ακόμη και με τους μακροχρόνια συντρόφους μας. Αρχικά, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι τα ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα) χρειάζονται ειδικές εξετάσεις για να φανούν ότι τα έχουμε, οπότε χιλιάδες άνθρωποι είναι φορείς χωρίς καν να το γνωρίζουν. Ακόμη, στους άντρες είναι ακόμη πιο δύσκολο να φανεί ότι υπάρχει κάποιο ΣΜΝ , έτσι κάποιος μπορεί να μας κολλήσει χωρίς να το γνωρίζει καν. Μπορεί να είναι το καλύτερο και πιο καθαρό παιδί, κανείς δεν το αρνείται, αλλά να κολλάει κονδυλώματα κ.ά. τις κοπέλες με τις οποίες έχει ερωτικές σχέσεις.

Επίσης, ακόμη και εάν ο κίνδυνος της εγκυμοσύνης μπορεί να μειωθεί με το χάπι της επόμενης ημέρας(το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε σπάνιες και επείγουσες περιπτώσεις), υπάρχουν πιθανότητες να μην «πιάσει». Οπότε, δώστε πολλή προσοχή ώστε να μην καταλήξετε με μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη η οποία θα αναταράξει την ζωή σας.

Δεν υπάρχουν συναισθήματα

Δεν είναι ψέμα ότι τα πορνό έχουν ως target group τους τους άντρες, οι οποίοι έχουν μάθει να διαχωρίζουν τα συναισθήματα από το σεξ, ειδικά όταν πρόκειται για σεξ «της μιας βραδιάς». Μπορεί οι άντρες να το αρνούνται αλλά το καλύτερο σεξ δεν είναι αυτό με τις περίεργες στάσεις ή την τεράστια διάρκεια. Το καλύτερο σεξ είναι όταν είσαι ερωτευμένος και νιώθεις ένα με τον άλλον. Όταν βλέπεις την ευχαρίστηση στα μάτια του άλλου και κάνεις ό,τι μπορείς για να το απολαύσει και εκείνος όσο εσύ.

Όλα κυλούν τέλεια

Είναι πολύ λογικό, καθώς οι ταινίες πορνό είναι πολυδάπανες παραγωγές με μεγάλα συνεργεία, όλα να κυλούν τέλεια. Δεν υπάρχουν ατυχήματα, δεν γίνονται λάθη, δεν υπάρχουν άβολες στάσεις τις οποίες τα πραγματικά ζευγάρια πρέπει να αλλάξουν, δεν υπάρχουν απρόσμενες διακοπές, δεν κάνουν περίεργους ήχους τα σώματα τους και δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Γενικά, όλα ρέουν φυσικά. Η αντίληψη αυτή έχει δημιουργήσει παράλογα standards στους θεατές των πορνό που πάνε μετά να κάνουν οι ίδιοι σεξ και αγχώνονται επειδή δεν είναι όπως αυτό που είδαν στην οθόνη. Ακόμη και εάν ήταν καλό.

Η αντρική οπτική γωνία

Ένα κακό που έχουν τα πορνό είναι ότι για τις γυναίκες θεατές μπορεί να είναι λίγο… ξενέρωτα. Είναι σαφές ότι σκηνοθετούνται έχοντας υπόψιν την αντρική ματιά, κάτι που δεν το καθιστά τόσο ελκυστικό για τις γυναίκες. Το σεξ στα πορνό μπορεί να είναι πολύ ωμό, γρήγορο και άγριο για τις γυναίκες και να επικεντρώνεται σε κομμάτια που δεν τις ανάβουν τόσο, όπως π.χ. τα γεννητικά όργανα της πρωταγωνίστριας. Γι’αυτό και πολλές γυναίκες όταν θέλουν να δουν πορνό στρέφονται στο ερασιτεχνικό, καθώς είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και κοντά στα δικά τους δεδομένα.

σεξ πορνό

Το όλο ζήτημα της έλλειψης ρεαλισμού των πορνό

Οι ταινίες πορνό είναι πολύ σημαντικές για την απελευθέρωση της σεξουαλικότητας πολλών ανθρώπων. Ακόμη, λύνει πολλά ταμπού και δίνει ιδέες στα ζευγάρια για το πως να κάνουν πιο πικάντικη την σεξουαλική τους ζωή. Όμως, δημιουργεί λάθος αντίληψη σε πολλούς άντρες για το πως πρέπει να είναι το σεξ με αποτέλεσμα να μην γίνεται φυσικά και ωραία το πραγματικό, αυτό που κάνουν με τις συντρόφους τους.

Τέλος, δημιουργεί μη ρεαλιστικές απαιτήσεις σε άντρες και γυναίκες που πολλές φορές δημιουργούν λάθος πρακτικές και αντιμετωπίσεις στο σεξ και γεννούν διάφορα προβλήματα στα ζευγάρια. Γι’αυτό, καλό είναι να είμαστε αληθινοί στο σεξ, να μην κολλάμε σε πράγματα, να λέμε αυτό που θέλουμε και να έχουμε καλή επικοινωνία και να έχουμε ως απώτερο σκοπό μας την ευχαρίστηση και των δύο. 

Διαβάστε ακόμη: Το τέλειο στοματικό σεξ – Όλα όσα πρέπει να ξέρει ο σύντροφός σου