Στην εποχή των δεκάδων εφαρμογών για να βγεις ραντεβού και των διαφόρων μορφών σχέσεων, εμφανίζεται ένας νέος όρος που συνεχώς εμπλουτίζεται. Στα πρόσφατα χρόνια, ο όρος “ghosting” έχει γίνει viral, αναφερόμενος στην απότομη εξαφάνιση ενός ατόμου χωρίς καμία εξήγηση.

Το “caspering” αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο λεξικό του dating, παίρνοντας το όνομά του από ένα δημοφιλές παιδικό κινούμενο σχέδιο. Προσφέρει μια “φιλική” εναλλακτική στο ghosting, όπου αντί να αγνοούμε κάποιον, είμαστε ειλικρινείς για τα συναισθήματά μας προτού εξαφανιστούμε από τη ζωή του άλλου.

Η εφημερίδα “International Business Times” έχει φέρει τον όρο στη δημοσιότητα, και από τότε κυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο. Γενικά το caspering είναι να μοιραστούμε θετικά σχόλια προτού εκφράσουμε τη δυσκολία μας στο να συνεχίσουμε την σχέση ή το ραντεβού. Για παράδειγμα, “Είσαι υπέροχος, αλλά είναι ειλικρινά δύσκολο να βρούμε κοινά σημεία. Πάντως πέρασα μια χαρά μαζί σου σήμερα.”

Το caspering αντιπροσωπεύει μια ηπιότερη προσέγγιση σε σχέση με το ghosting, αναγνωρίζοντας ότι ακόμα και όταν μια σχέση δεν προχωρά, όλοι αξίζουν έναν ευγενικό τρόπο αντιμετώπισης. Με το caspering, μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς δείχνοντας μια παραπάνω ενσυναίσθηση.

Παρ’ όλα αυτά, αν και είναι πιο ήπια συμπεριφορά, παραμένει μια μορφή απόρριψης. Κανείς δεν θέλει την απόρριψη, ανεξάρτητα από τον τύπο και τη διάρκεια της σχέσης. Υπάρχει και μια “σκοτεινή” πλευρά του caspering για πολλούς, όπου η επιλογή ενός φιλικού ενδιαφέροντος μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση χωρίς κανένα πραγματικό ενδιαφέρον.

Αν επιλέξετε το caspering, προετοιμαστείτε για την αντίδραση του άλλου

Η αρχική του αντίδραση μπορεί να είναι θυμός ή αγνόηση. Η απόλυτη ειλικρίνεια και ο σεβασμός παραμένουν πάντα η εντιμότερη λύση. Αν και το caspering μπορεί να θεωρηθεί πιο ευγενικό από το ghosting, παραμένει μια διαδικασία απόρριψης που μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια “σκοτεινή” πτυχή στο caspering

Καθώς το άτομο που υιοθετεί αυτή την προσέγγιση προσπαθεί να μην πληγώσει τον άλλο, ενδέχεται να δείχνει ένα εξαιρετικά φιλικό ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για μια ερωτική σύνδεση.

Εάν επιλέξετε να υιοθετήσετε τη μέθοδο του caspering, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο αντίδρασης. Ο άλλος μπορεί να αντιδράσει με θυμό ή να αγνοήσει το μήνυμά σας. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να είστε θετικοί, αλλά χωρίς να δίνετε ελπίδες και θάρρος. Ο σεβασμός προς τον άλλον πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητα. Με λίγα λόγια, το caspering μπορεί να θεωρηθεί μια πιο ευγενική προσέγγιση, ωστόσο, η απόλυτη ειλικρίνεια και η διατήρηση μιας σωστής απόστασης παραμένουν πάντα η πιο έντιμη λύση.

Πηγή: Εναλλακτική Δράση

Διάβασε επίσης:

Σεξ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση σύμφωνα με ένα TikTok viral video!

Leave a Reply

Your email address will not be published.