Τα smartphone προκαλούν προβλήματα στις ρομαντικές μας σχέσεις και οι μελέτες δείχνουν ότι γίνονται οι νέοι «κάκοι» που χωρίζουν τα ζευγάρια. Η υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών συσκευών διαταράσσει τις πραγματικές αλληλεπιδράσεις, την οικειότητα και καθιστά τους ανθρώπους αβέβαιους για τις σχέσεις τους, ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως «technoference». Αυτός ο αντίκτυπος είναι αρκετά σοβαρός ώστε να οδηγήσει σε χωρισμούς, ειδικά όταν ο ένας σύντροφος είναι κολλημένος στο smartphone του, αφήνοντας τον άλλο να αισθάνεται ολοένα και πιο μόνος. Ακόμη και το να φέρνετε gadget στην κρεβατοκάμαρα προκαλεί προβλήματα, με λιγότερες προσωπικές στιγμές μεταξύ των συντρόφων, καθώς επιλέγουν να παρακολουθούν εκπομπές αντί να έρθουν πιο κοντά.

Η Arouba Kabir, ιδρυτής της Enso Wellness, επισημαίνει πέντε τρόπους με τους οποίους τα smartphone βλάπτουν τον ρομαντισμό και παρέχει tips για να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπό τους:

Διασπασμένη επικοινωνία

Η χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σηματοδοτεί αδιαφορία και βλάπτει τη σχέση. Tip: Αφήστε το τηλέφωνό σας μακριά όταν μιλάτε με τον σύντροφό σας για να δείξετε αμέριστη προσοχή.

Μειωμένη οικειότητα

Η συνεχής χρήση τηλεφώνου οδηγεί στην παραμέληση των συντρόφων και μειώνει τη φυσική επαφή. Tip: Αφήστε το τηλέφωνο μακριά πριν κοιμηθείτε για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας.

Συγκρίσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές συγκρίσεις και ζήλια, προκαλώντας δυσπιστία. Tips: Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή περιορίστε τον χρόνο σας σε αυτά.

Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Τα smartphone μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, προκαλώντας παραμέληση και δυσαρέσκεια στις σχέσεις. Tip: Βάλτε όρια στον εργασιακό και προσωπικό χρόνο για να δώσετε προτεραιότητα στη σχέση σας.

Μειωμένη συναισθηματική σύνδεση

Το να βασίζεστε υπερβολικά στα τηλέφωνα για επικοινωνία εμποδίζει τις βαθύτερες συνδέσεις. Tip: Αφιερώστε χρόνο καθημερινά για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας σε βαθύτερο επίπεδο.

Eνώ τα smartphone μπορεί να βλάπτουν τον ρομαντισμό, η λήψη προσεκτικών ενεργειών όπως ο καθορισμός ορίων και η ιεράρχηση σχέσεων μπορεί να μετριάσει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις, επιτρέποντας ισχυρότερες και πιο ικανοποιητικές συνδέσεις.

Διάβασε επίσης:

6 απροσδόκητα πράγματα που δείχνουν ότι ένας γάμος δεν θα διαρκέσει πολύ