Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την πρώτη της Εβδομάδα Μόδας, η οποία θα λάβει χώρα στο Ριάντ από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου. Σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από την Επιτροπή Μόδας της Σαουδικής Αραβίας, θα συμμετέχουν 30 διάσημα brand της χώρας.

Εκτός από την κεντρική εκδήλωση, θα υπάρξει επίσης ένας εκθεσιακός χώρος όπου σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων και αξεσουάρ.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Μόδας της Σαουδικής Αραβίας, Μπουράκ Τσακμάκ, τόνισε τη σημασία αυτής της εκδήλωσης, λέγοντας: “Για πρώτη φορά, καλωσορίζουμε την παγκόσμια κοινότητα της μόδας στο κέντρο της μόδας, της Σαουδικής Αραβίας, εδώ στο Ριάντ. Αυτή η εκδήλωση θα αναδείξει τα κορυφαία δημιουργικά μας ταλέντα και θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τα brand μας να συνδεθούν με τον παγκόσμιο κοινό. Είτε παραβρίσκεστε απευθείας εδώ, είτε παρακολουθείτε μέσω livestream, ανυπομονούμε να αναδείξουμε την αναδυόμενη σαουδαραβική μόδα.”

Τα σχέδια για αυτήν την Εβδομάδα Μόδας στο Ριάντ αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι και της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής, όπου πολλοί σαουδαραβικοί σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους σε επιδείξεις μόδας.

Η βιομηχανία μόδας στη Σαουδική Αραβία έχει βιώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη και μεταμόρφωση τα τελευταία χρόνια, και η Εβδομάδα Μόδας του Ριάντ αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της χώρας να προωθήσει την ανάπτυξη του μόδας. Προβλέπεται ότι οι λιανικές πωλήσεις στον τομέα της μόδας στη Σαουδική Αραβία θα αυξηθούν κατά 28% και θα φτάσουν τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με έκθεση της Fashion Futures.

Διάβασε επίσης:

Fidget spinner: Η δημιουργός του δεν κέρδισε ποτέ τα λεφτά που πιστεύαμε!