Τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και κάθε μητέρα με παιδιά στο Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό γνωρίζει τη σημασία που έχει το κολατσιό. Κάθε μικρός μαθητής, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις σχολικές απαιτήσεις, χρειάζεται μεταξύ άλλων, κι ένα σωστό σνακ. Πως όμως είμαστε σίγουρες ότι επιλέγουμε τα σωστά τρόφιμα για το παιδί μας; Κι αν πάλι είμαστε βέβαιες για την ποιότητα των τροφίμων, πως γνωρίζουμε ότι το παιδί μας φυλάσσει σωστά το κολατσιό του τις ώρες που δεν είναι σπίτι;

tips για ένα ασφαλές κολατσιό στο σχολείο

Αν το παιδί σου ξεκίνησε τώρα το σχολείο, καλό θα ήταν να του δώσεις κάποιες οδηγίες σχετικά με το φαγητό που παίρνει μαζί του. Έτσι κι εκείνο θα είναι ασφαλές, αλλά κι εσύ λίγο πιο ήσυχη! Δες, στη συνέχεια, τι πρέπει να προσέξεις:

  • Επίλεξε μια μονωμένη σακούλα ή ταπεράκι μεσημεριανού.
  • Συμβούλευσε το παιδί σου να φυλάσσει το φαγητό μέσα στην τσάντα του και μακριά από τον ήλιο.
  • Βάζε δίπλα στο φαγητό ένα παγωμένο νερό, καλά τυλιγμένο για να κρατάει κρύα τα αλλαντικά και τα τυριά.
  • Εκπαίδευσε το παιδί σου πως να πλένει καλά και σωστά τα χέρια του πριν πιάσει το φαγητό.
  • Μόλις το παιδί γυρίσει σπίτι, πλύνε καλά το ταπεράκι εξωτερικά και εσωτερικά πριν τοποθετήσεις το επόμενο γεύμα του.
  • Επιλέξε προϊόντα τα οποία γνωρίζεις από που προέρχονται.

Αλλαντικά Πίνδος και στο σχολείο

Μια πολύ καλή επιλογή για το σχολικό κολατσιό είναι τα γνωστά αλλαντικά Πίνδος. Εξασφαλίζει την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών προσφέροντας στους γονείς μια μεγάλη γκάμα υγιεινών και εύγευστων προϊόντων. Τα αλλαντικά Πίνδος, φτιαγμένα από επιλεγμένα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής που διατηρούν τις πιο υψηλές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής τους διαδικασίας, χωρίς προσμείξεις με άλλα κρέατα, χωρίς γλουτένη και με χαμηλά λιπαρά, αποτελούν και φέτος την πιο νόστιμη επιλογή! Στις καρδιές των μικρών μας φίλων πρωταγωνιστεί και πάλι το Κοτοπαριζάκι της εταιρείας, η πιο υγιεινή πρόταση για σάντουιτς, που λατρεύουν τα παιδιά και εμπιστεύονται οι μαμάδες!

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης: Παιδικά προϊόντα που κάνουν το μπάνιο διασκέδαση | Thats Life. Life as it is!