Τώρα που σιγά σιγά χειμωνιάζει, το κρασί θα παίξει πάλι σημαντικό ρόλο στο τραπέζι μας! Άλλωστε ως γνωστόν “εφραίνει καρδίαν” και συνοδεύει άψογα μια καλή συζήτηση ή ένα ξεχωριστό δείπνο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι, κάποιος που δεν είναι ειδικός, δύσκολα επιλέγει ένα καλό κρασί. Αν κι εσύ προβληματίζεσαι σχετικά με την αγορά ενός μπουκαλιού για μια ειδική περίσταση, δες στη συνέχεια μερικά απλά tips που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις σωστά!

Πως να αναγνωρίσεις ένα καλό κρασί

-Δεν είμαστε γευσιγνώστες αλλά ο καλός οίνος ξεχωρίζει από το χρώμα του. Παρατήρησέ το προσεκτικά στο φως, στριφογυρίζοντας το ποτήρι, ώστε να το επεξεργαστείς από διάφορες γωνίες.

-Δώσε μεγάλη έμφαση στα αρώματα. Πρέπει να σου δημιουργούν ένα ευχάριστο συναίσθημα και να μη νιώθεις τη μυρωδιά δυσάρεστη. Αν στη μύτη σου φτάνει μια αίσθηση “κλεισούρας”, τότε το κρασί δεν είναι καλό.

-Μην κρίνεις το κρασί μόνο από την τιμή του. Στην αγορά υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα που δε στοιχίζουν μια περιουσία και μπορεί ο καθένας να τα απολαύσει μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

-Πρέπει να διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Συνήθως δίνουμε έμφαση στη γεύση των ποτών. Όμως για να αναγνωρίσουμε ένα καλό προϊόν πρέπει ενεργά να συμμετέχουν και οι υπόλοιπες αισθήσεις.

Αν δε μπορείς να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία, εμείς σου προτείνουμε ένα κρασί που δοκιμάσαμε πρόσφατα.

 

Το «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ» της Οινοποιίας Μπουτάρη έρχεται να προκαλέσει τις αισθήσεις μας με τα έντονα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά. Με το μήνυμά του θέλει να διεγείρει και το φαντασιακό, ανοίγοντας μια κενή σελίδα για τον καθένα, πολλαπλασιάζοντας έτσι την απόλαυση που φιλοδοξεί να προσφέρει.

Προέρχεται από ένα δυνατό αρωματικό blend από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά από την περιοχή του Αμυνταίου. Πρόκειται για ένα κρασί με λαμπερό χρώμα, φρέσκο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εσπεριδοειδή, με έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα. Στη γεύση κυριαρχεί η φρεσκάδα με τη δροσιστική οξύτητα και τη φυσική ορυκτότητα, ενώ ξεχωρίζει για τη μακρά του επίγευση. Ένα κρασί που μπορεί να συνοδεύσει κάθε περίσταση, να καταναλωθεί ως απεριτίφ ή συνοδεία φαγητού.

H χαρακτηριστική του ετικέτα με το ανάγλυφο χαρτί, το κάνει να ξεχωρίζει με μια απλότητα, αναγράφοντας παράλληλα την ιδέα ενός νέου ξεκινήματος: «Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούρια αρχή, να αφήσει κανείς πίσω του ό,τι τον βαραίνει, ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσει τη σκέψη του όπως ακριβώς τη θέλει, σαν ένα ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ».

Μάθε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστές πατάτες ντελούξ με την φλούδα τους + σάλτσα | Thats Life. Life as it is!