Είναι γνωστό ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην Αγγλία συνήθως διαφωνούν με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο γιο της και διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Κάρολος έχει διαφορετικά σχέδια από τη μητέρα του σχετικά με την τύχη του Μπάκιγχαμ. Όταν αναλάβει το θρόνο, επιθυμεί να μετατρέψει τη βασιλική κατοικία σε μουσείο, όμως η μητέρα του είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Που οφείλεται η απόφαση του Κάρολου

Το παλάτι είναι το μέρος όπου η βασίλισσα μεγάλωσε τα τέσσερα παιδιά της, ασκώντας τα βασιλικά της καθήκοντα εδώ και δεκαετίες. Το 1993 το παλάτι άνοιξε για το κοινό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε επιλεγμένα μέρη του παλατιού, αλλά όχι στα οικογενειακά διαμερίσματα. Γι’αυτούς τους λόγους επιθυμεί να παραμείνει προσωπική κατοικία.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Κάρολο να πήρε αυτή την απόφαση, εξαιτίας των τεράστιων χρηματικών ποσών που απαιτεί η συντήρηση του παλατιού. Το παλάτι ανακαινίστηκε για τελευταία φορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ εγκρίθηκε ανακαίνιση 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, αυτή δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Αναμένουμε τελικά να δούμε τίνος η άποψη θα υπερισχύσει!

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερο δισκογραφικό “ραντεβού” για Lady Gaga και Τόνι Μπένετ