Αν σε κάποιο στάδιο της ζωής σου υπήρξες φαν τον Nirvana, αποκλείεται να μη θυμάσαι το άλμπουμ Nevermind. Αναφερόμαστε φυσικά σε ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ στη ιστορία της ροκ μουσικής, που περιλάμβανε τραγούδια όπως το “Smells Like Teen Spirit”. Η συγκεκριμένη δισκογραφική παραγωγή κυκλοφόρησε το 1991 και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως! Σήμα κατατεθέν αποτέλεσε και το εξώφυλλο. Απεικόνιζε ένα γυμνό μωρό μέσα σε μια πισίνα, με το βλέμμα του σε ένα χαρτονόμισμα ενός δολαρίου κρεμασμένο σε ένα αγκίστρι.

Αποζημίωση 150.000 δολαρίων ζητά ο 30χρονος Σπένσερ Έλντεν

Γιατί όμως κάνουμε σήμερα λόγο για το συγκεκριμένο άλμπουμ; Φυσικά γιατί το μωρό που κοσμεί το εξώφυλλο του “Nevermind”, σήμερα είναι ένας 30χρονος άνδρας που υπέβαλε μήνυση εναντίον του συγκροτήματος. Η κατηγορία που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι αυτή της παιδικής πορνογραφίας!

Εκείνη την εποχή ούτε ο Σπένσερ Έλντεν ούτε οι γονείς του «υπέγραψαν κάποιο έγγραφο που να εξουσιοδοτεί τη χρήση των φωτογραφιών του Σπένσερ. Σίγουρα όχι για την εμπορική εκμετάλλευση εικόνων παιδικής πορνογραφίας». Αυτό επισημαίνεται στα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Σπένσερ Έλντεν δεν έλαβε ποτέ χρήματα για αυτήν τη φωτογραφία. Ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων από καθέναν από τους 15 κατηγορούμενους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη του συγκροτήματος που ζουν ακόμη όπως ο Ντέιβ Γκρολ, ο Κριστ Νοβοσέλιτς αλλά και από τους κατόχους των δικαιωμάτων του τραγουδιστή Κερτ Κομπέιν που πέθανε το 1994 και του φωτογράφου Κερκ Γουέντλε.

Οι εν λόγω φωτογραφίες «έδειξαν με ασελγή τρόπο τα γεννητικά όργανα του Σπένσερ, από την εποχή που ήταν βρέφος μέχρι σήμερα». Αυτό υπογραμμίζει η μήνυση, που κατατέθηκε στο δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Σπένσερ Έλντεν υπέστη «ακραία και συνεχή ψυχική οδύνη» ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης της εικόνας. Αναμένουμε με ανυπομονησία την αντίδραση του συγκροτήματος που προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση.

Διαβάστε επίσης: Σπάει τα ρεκόρ στο Instagram η Αντζελίνα Τζολί | Thats Life. Life as it is!