Η Αντζελίνα Τζολί δεν είναι απλώς το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς. Αποτελεί μια αγαπημένη αμερικανίδα ηθοποιό, σκηνοθέτρια και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Όπως είναι λογικό, ήταν αδύνατο να μην πάρει θέση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Κατάφερε μάλιστα, μέσα σε λίγες ώρες, να “σπάσει” νέο ρεκόρ στο Instagram.

Η επιστολή της έφηβης από το Αφγανιστάν

Πιο συγκεκριμένα, η Αντζελίνα Τζολί δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram, στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να κοινοποιήσει επιστολή έφηβης από το Αφγανιστάν.  Στην πρώτη της ανάρτηση στο Instagram, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει: «Αυτή είναι μια επιστολή που μου έστειλαν από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα κοινωνικά μέσα. Αδυνατούν να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι ήρθα στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα». Αυτά έγραψε η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της επιστολής και γυναικών που φορούν μπούρκες.

Η δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης συγκέντρωσε 2,1 εκατομμύρια νέους ακόλουθους σε λιγότερο από τρεις ώρες. Ξεπέρασε έτσι το ρεκόρ των τεσσάρων ωρών του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και του Άγγλου ηθοποιού Ρούμπερτ Γκριντ. Τώρα, τον λογαριασμό της Αντζελίνα Τζολί ακολουθούν περισσότεροι από 7,7 εκατομμύρια χρήστες.

Η συγκινητική ανάρτηση από την Ύπατη Αρμοστεία

Παράλληλα, με αφορμή τα 20 χρόνια που η διάσημη ηθοποιός είναι δίπλα στον ΟΗΕ, η Ύπατη Αρμοστεία έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση. «Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων υπήρξε ακούραστη υπέρμαχος των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τζολί έχει κάνει περισσότερες από 60 επισκέψεις σε όλο τον κόσμο για να συναντήσει ανθρώπους των οποίων η ζωή ξεριζώθηκε μετά από πολεμικές συρράξεις. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την προσφορά της στην προστασία όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

 Δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης: Έξαλλοι οι fans της Lady Gaga – Ο άνθρωπος που τραυματίστηκε για να σώσει τα σκυλιά της έμεινε άστεγος | Thats Life. Life as it is!