Ο visual artist Άγγελος Προεστός δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και αρκετά χρόνια χαράζει τη δική του πορεία στο χώρο της τέχνης. Τα έργα του τυγχάνουν ευρείας αποδοχής τόσο στο φιλότεχνο κοινό όσο και σε αυτούς που δεν έχουν καμία γνώση ζωγραφικής αλλά μια εικόνα αρκεί για να τους συγκινήσει. 

Όλη η μαγεία της ζωγραφικής αποτυπωμένη σε ένα t-shirt

Έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι πίνακες να κοσμούν τοίχους και να δημιουργούνται σε συμβατικούς καμβάδες. Όμως ο Άγγελος Προεστός είναι ένας καλλιτέχνης που δε σταματά να πειραματίζεται με τα σχέδια και τα υλικά. Μια από τις πολύ μεγάλες του αγάπες, είναι τα t-shirts. Μια ιδέα που ξεκίνησε ως εφηβικό όνειρο κάπου εκεί στο 1992 και από ό,τι φαίνεται γίνεται πλέον ένα από αυτά τα projects του, που έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα. Είναι γεγονός ότι ο ίδιος έχει μια μακρά εμπειρία στα σχέδια που προορίζονται για να φορεθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, ξεκίνησε τη δική του συλλογή με υψηλής ποιότητας φουλάρια από το Σουφλί που φιλοτέχνησε ο ίδιος με το όνομα Proestilo. Το εγχείρημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν να αναφερθεί μέχρι και στη βρετανική Vogue και να παρουσιαστεί παράλληλα από το site Packaging of the World.

 

Μπλουζάκια υψηλής ποιότητας με την υπογραφή του Άγγελου Προεστού

Ο γνωστός καλλιτέχνης, που σχέδιό του ξεχώρισε ανάμεσα στα 100 πρώτα έργα παγκοσμίως στον εικαστικό διαγωνισμό της Absolut πριν μερικά χρόνια, δεν επαναπαύεται ούτε αναμένει τον επόμενο διαγωνισμό. Συνεχώς φτάνει τον εαυτό του στα όρια, δημιουργώντας σχέδια που να εκφράζουν την ταυτότητα του και κυρίως να αναδεικνύουν τον καμβά για τον οποίο δημιουργούνται. Στην προκειμένη περίπτωση, εδώ είναι τα t-shirts. Με μια γρήγορη ματιά καταλαβαίνουμε ότι δε μοιάζουν σε τίποτα με αυτά που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Πρόκειται για μπλουζάκια με σχέδια μοναδικά, όλα φτιαγμένα με αγάπη αλλά και ξεχωριστή τεχνική. Βασικό χαρακτηριστικό της συλλογής είναι η υψηλή ποιότητα. Ο Άγγελος Προεστός αρνείται να δώσει στον ενδιαφερόμενο ένα t-shirt που δε θα φορούσε με υπερηφάνεια και ο ίδιος. Γι’ αυτό έχει επιλέξει ως βάση για τα σχέδιά του t-shirts από ύφασμα υψηλής ποιότητας.

 

Μπορεί η δημιουργία των t-shirts να φαντάζει ως κάτι απλό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι. Το τελικό αποτέλεσμα επ’ ουδενί δεν παραπέμπει στο συνηθισμένο μπλουζάκι με την κλασική στάμπα. Η εκτύπωση πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται ένα με το ύφασμα, προσφέροντας ένα υψηλού επιπέδου αισθητικό αποτέλεσμα. Φυσικά, δεν πρόκειται για μαζική παραγωγή. Τα μπλουζάκια, όπως και όλα τα έργα του Άγγελου, φτιάχνονται ένα ένα, μετά από παραγγελία στο μέγεθος και το χρώμα που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.

Ένα project που “αγκάλιασε” το κοινό μέσα από τα social media

Η συλλογή του Άγγελου Προεστού φιλοξενεί πρωτότυπα σχέδιά του που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για t-shirts. Ανάμεσα σε αυτά, παρουσιάζει και ένα δικό του αφιέρωμα, σε κάποιους ήρωες μιας παιδικότητας που και ο ίδιος έζησε. Ήρωες όπως ο Popeye, ο Snoopy, ο Garfield κ.α.

Ο καλλιτέχνης έχει χτίσει τους χαρακτήρες κυριολεκτικά από την αρχή, προσδίδοντάς τους μια εντελώς φρέσκια εικόνα. Είναι μια συλλογή που ο ίδιος την αποκαλεί ως super limited και είναι ο προσωπικός του φόρος τιμής σε σχεδιαστές που έδειξαν το δρόμο στη νεότερη γενιά και συνεχίζουν ακόμα. Είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει μόνο ένα όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα t-shirt του καλλιτέχνη! Γι’ αυτό αν θέλετε να ανακαλύψετε τα μοναδικά t-shirts του Άγγελου Προεστού, μπορείτε να περιηγηθείτε στον λογαριασμό του στο Instagram, προκειμένου να βρείτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας αισθητική ή να δημιουργήσει ένα σχέδιο από το μηδέν αποκλειστικά για εσάς.

 

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Προεστό

Ο  Άγγελος Προεστός ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της τέχνης από νεαρή ηλικία. Το 1992 κέρδισε υποτροφία στο ελεύθερο σχέδιο από το Campus Arts & Science College. Αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους της street art στην Αθήνα τη δεκαετία του 90′, αφού το 2013 δημιούργησε το μεγαλύτερο έργο street art στην παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας. Ιδιαίτερη αίσθηση το 2015 προκάλεσε το έργο που έφτιαξε για το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων για το πολύ ευαίσθητο θέμα του bullying. Ένα χρόνο νωρίτερα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών του απένειμε διάκριση για την εμπορική δυναμική της δουλειάς του. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά. Εργάστηκε για δεκατέσσερα χρόνια στον χώρο των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης. Το 2011 αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζωγραφική.

Διαβάστε επίσης: Άγγελος Προεστός: Ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με ψηφιακά εργαλεία στη φαρέτρα του