Η Billie Eilish μιλάει ανοιχτά και συχνά για τους εσωτερικούς αγώνες που δίνει σε σχέση με την εικόνα του σώματός της. Μάλιστα, η 19χρονη τραγουδίστρια έχει εξομολογηθεί ότι φοράει φαρδιά ρούχα διότι δεν θέλει να αντικειμενοποιείται το σώμα της και να δέχεται body shaming. Η τελευταία της φωτογράφιση για την VOGUE, όπου πόζαρε φορώντας εσώρουχα και κορσέδες συνοδεύτηκε από θετικές κριτικές, καθώς όλοι ξέρουν πόσο δύσκολη ήταν για την Μπίλι η αποκάλυψη του σώματός της.

Πρόσφατα, η μουσικός-φαινόμενο με τις Νο.1 επιτυχίες, αναφέρθηκε στην άποψη που έχει η ίδια για το σώμα της, σε συνέντευξή της για την προώθηση του νέου της δίσκου «Happier Than Ever». Εκεί, δήλωσε ότι παλεύει να αποδεχτεί το σώμα της, όσο και εάν προσπαθεί να εκπροσωπεί το body positivity.

Μεταξύ άλλων σχολίασε και το πόσο ‘ψέμα’ είναι η εικόνα μερικών ανθρώπων στα social media μετά από φίλτρα και επεξεργασία των φωτογραφιών τους. Τα υψηλά στάνταρντς που θέτουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κάνουν να νιώθει άσχημα για την δική της εικόνα, ακόμη και εάν αναγνωρίζει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Βλέπω ανθρώπους στο διαδίκτυο και είναι σαν να μην τους έχω ξαναδεί. Γνωρίζω καλά τα μυστικά αυτής της βιομηχανίας, και τι χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στις φωτογραφίες και πραγματικά ξέρω τι φαίνεται αληθινό, αλλά μπορεί να είναι ψεύτικο. Ωστόσο, το βλέπω ακόμα και λέω: “Θεέ μου”. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι άσχημα», δήλωσε στην εφημερίδα «The Guardian».

Η Άιλις είπε ακόμα ότι επηρεάζεται το πώς αισθάνεται με το σώμα της από τις φωτογραφίες που βγάζουν παπαράτσι καθώς και από τα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις εικόνες αυτές.

«Όταν είμαι στη σκηνή, πρέπει να αποσυνδεθώ από τις ιδέες που έχω για το σώμα μου. Ειδικά επειδή φοράω ρούχα που είναι μεγαλύτερα και πιο εύκολα για να κινούμαι χωρίς να τα δείχνω όλα, μπορεί πραγματικά να μην είναι κολακευτικά. Στις φωτογραφίες μοιάζω σαν, δεν ξέρω σαν τι. Απλώς διαχωρίζω εντελώς αυτά τα δύο. Επειδή έχω μία τρομερή σχέση με το σώμα μου, όπως δεν το πιστεύεται, οπότε πρέπει απλώς να αποσυνδεθώ» πρόσθεσε η Άιλις.

Η τραγουδίστρια μίλησε επίσης για τις κοινωνικές πιέσεις που ασκούνται ειδικά στις νέες γυναίκες για την εικόνα τους.

«Γιατί μας νοιάζει για τα μαλλιά; Γιατί όλοι μισούν τόσο πολύ τις τρίχες του σώματος, αλλά έχουμε ένα τεράστιο όγκο από τρίχες στο κεφάλι μας και αυτό θεωρείται όμορφο. Λοιπόν ποια η διαφορά; Θέλω να πω, λατρεύω τα μαλλιά και κάνω τρελά πράγματα με αυτά. Είμαι το ίδιο ένοχη με τους άλλους. Αλλά είναι τόσο περίεργο. Αν το
σκεφτείς καλά τρελαίνεσαι»

Και συνέχισε:

«Και εννοώ, ότι είμαι πολύ σίγουρη για το ποια είμαι και είμαι ευχαριστημένη με τη ζωή μου… Προφανώς δεν είμαι ευχαριστημένη με το σώμα μου, αλλά ποιος είναι;»

Διαβάστε ακόμη: «Τον έβαλα να υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας» Πολύ προσωπικό το NDA, το νέο τραγούδι της Billie Eilish