Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις με τις δίκες της Britney Spears κατά του πατέρα της και του label της, ώστε να αποκτήσει ξανά η ίδια την επιμέλεια της ζωής της (ο όρος στο αμερικανικό δίκαιο αποδίδεται ως conservatorship). H Britney εδώ και 13χρονια αντιμετωπίζεται από τον νόμο ως ψυχικά ασταθής, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε καθεστώς κηδεμονίας και όλες τις αποφάσεις της ζωής της, να τις παίρνουν άλλοι για εκείνην. Αποκάλυψε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν έχει την επιλογή ούτε να αφαιρέσει το σπιράλ που φοράει!

Δεν της επιτρέπεται – μεταξύ άλλων – να οδηγεί, δεν έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, δεν έχει ιδιωτικότητα, δεν μπορεί ούτε βλέπει τα παιδιά της όποτε θέλει, την επιμέλεια των οποίων έχει επίσης ο πατέρας της Jamie Spears. Μάθετε περισσότερα για την τραγική ιστορία της Britney καθώς και για το κίνημα που έχει κατακλύσει τα social media με το hashtag #FreeBritney, εδώ.

Στην τελευταία δίκη που έγινε, η ίδια η Britney ανέφερε από το βήμα του δικαστηρίου ότι έχει μέχρι και σπιράλ αντισύλληψης χωρίς την θέλησή της, ώστε να μην βρεθεί στην κατάσταση μίας «ανεπιθύμητης» εγκυμοσύνης. Ωστόσο, συνέχισε η 39χρονη τραγουδίστρια, η ίδια ήθελε και θέλει να κάνει άλλο ένα παιδί, όμως δεν της επιτρέπεται ούτε να το αφαιρέσει χωρίς την συγκατάθεση του ‘κηδεμόνα’ της.

Mιλούσε επί 20 ολόκληρα λεπτά στο δικαστήριο. «Θέλω να διακοπεί αυτή η κηδεμονία χωρίς να χρειαστεί να περάσω και πάλι από αξιολόγηση», είπε και χαρακτήρισε την προηγούμενη δικαστική απόφαση κακοποιητική.

«Θέλω να ξανά παντρευτώ και να κάνω και τρίτο παιδί, όμως δεν με αφήνουν. Ζητώ πίσω την επιμέλεια της ζωής μου».

Παρά τις δίκες, η Britney παραμένει σιωπηλή στα social media για το ζήτημα της επιμέλειάς της. Πολλοί χρήστες υποπτεύονται ότι αυτό συμβαίνει διότι τα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζεται η δισκογραφική της εταιρία. Ωστόσο, και ο ένας από τους δύο της γιους και ο σύντροφός της Sam Asghari, έχουν μιλήσει ανοιχτά για την νομική της κατάσταση και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να «απελευθερωθεί», επιτέλους.

Britney Spears σπιράλ

O σύντροφος της Britney, Sam Asghari, φοράει μπλούζα που γράφει ‘Free Britney’.

Δείτε ακόμη: #FreeBritney: Η ανείπωτη ιστορία της Britney Spears – Δεν έχει κανέναν έλεγχο στην ζωή της!