Φέτος, για πολλούς λόγους μπορεί να μην ήταν εύκολο να αγοράσετε κάποιο δώρο στην μητέρα σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστείτε με άδεια χέρια, καθώς υπάρχουν πολλές εύκολες DIY ιδέες για δώρα για την Ημέρα της Μητέρας που δεν απαιτούν πολύ χρόνο, χρήμα και προμήθειες. Η μαμά μας είναι από τα σημαντικότερα άτομα στην ζωή μας και ένα μικρό δωράκι, ακόμη και εάν είναι από τα χεράκια μας, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα έχει κάνει για εμάς. 

Εύκολες DIY ιδέες για δώρα για την Ημέρα της Μητέρας:

Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία

Πριν πιάσουμε τις χειροτεχνίες ας αναλογιστούμε τα μέσα που έχουμε διαθέσιμα χάρη στην τεχνολογία. Φτιάξτε ένα υπέροχο κολλάζ (μάθετε εδώ πως) με φωτογραφίες της μαμάς σας ή της οικογένειας ή φτιάξτε ένα όμορφο βίντεο. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις της δουλειάς σας και να φτιάξετε ένα power point με φωτογραφίες, λόγια, βίντεο και ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό! Είναι δωρεάν και δεν απαιτεί να προμηθευτείτε τίποτα. Μία εναλλακτική ιδέα για DIY δώρα για την ημέρα της Μητέρας που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψει.

Bonus: εάν δεν μπορείτε να δείτε την μητέρα σας από κοντά, μπορείτε απλά να της στείλετε την δημιουργία σας. Είμαστε σίγουροι ότι έχει facebook ή viber.  Επίσης, εάν μένετε στο ίδιο σπίτι με εκείνη, δεν θα σας «πιάσει» να φτιάχνετε το δώρο της ώστε να χαλάσει η έκπληξη.

Φτιάξτε ένα ωραίο κάδρο

Εάν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι σας μπορείτε πραγματικά να μεγαλουργήσετε. Θα φτιάξετε τα πιο ωραία κάρδα. Απλά ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών και φτιάξτε ένα ωραίο εικαστικό με καλλιγραφικά γράμματα που μπορείτε π.χ. να γράφετε «Χρόνια Πολλά στην καλύτερη μαμά». Εκτυπώστε το μαζί με μία ωραία φωτογραφία και βάλτε το σε ένα ωραίο κάδρο. Εάν δεν έχετε εκτυπωτή, μπορείτε να πάτε σε ένα οποιοδήποτε φωτοτυπείο. Εκεί, μπορείτε να προμηθευτείτε και κάδρα σε περίπτωση που δεν έχετε.

Ένα γράμμα – Μία κάρτα

Επιστρατεύστε τον καλύτερό σας γραφικό χαρακτήρα και γράψτε ένα ωραίο γράμμα στην μαμά, όπου θα της εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας και θα μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό χαρτί και στο τέλος να το διπλώσετε σε ρόλο και να το δέσετε με μία κόκκινη ή ροζ κορδέλα.

Επίσης, μπορείτε να γράψετε τα λόγια σε ένα χαρτόνι στο οποίο θα κολλήσετε φωτογραφίες σας και θα της το δώσετε σε μορφή κάρτας. Από τα πιο κλαδικά και όμορφα DIY δώρα για την Ημέρα της Μητέρας.

Μία ζωγραφιά – ένα σκίτσο

Μπορεί να έχετε μεγαλώσει πια αλλά για την μαμά σας θα είστε πάντα το παιδάκι της. Μία πολύ γλυκιά ιδέα είναι να ζωγραφίσετε εσάς και την μαμά σας σε ένα χαρτί με ξυλομπογιές, ακόμη και εάν δεν έχετε καθόλου καλλιτεχνικά skills. Η προσπάθεια θα την συγκινήσει 100%.

Δείτε αυτό το εύκολο tutorial για να κάνετε ένα όμορφο σκίτσο μαμάς και κόρης

Αναβαθμίστε ένα αντίκειμενο 

DIY δώρα ημέρα της μητέρας

Μπορείτε π.χ. να πάρετε μία λευκή κούπα και να γράψετε με μπογιά «μαμά» ή «σ’αγαπώ» ή «χρόνια πολλά». Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Φτιάξτε χάρτινα λουλούδια

Οι ατέλειωτες ώρες που ξοδέψαμε ως παιδιά με το να φτιάχνουμε χάρτινα λουλούδια θα μας φανούν πολύ χρήσιμες. Εάν δεν είναι δυνατόν να πάρουμε στην μητέρας μας αληθινά λουλούδια, μπορούμε να της φτιάξουμε μερικά από οποιοδήποτε είδος χαρτιού!

DIY δώρα ημέρα της μητέρας