Η ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων των Βραβείων Grammy προκάλεσε σε όλους μεγάλη εντύπωση, καθώς έλειπε από όλες τις λίστες το όνομα του The Weeknd, που αναμφισβήτητα έκανε «πάταγο» φέτος. Αντιθέτως, υποψήφια είναι τραγούδια που δεν περιμέναμε να δούμε να βραβεύονται με Grammy, όπως το ‘Yummy‘ του Justin Bieber. Μέσα στις έντονες αντιδράσεις συγκαταλέγεται και αυτή του ίδιου του Abel Tesfaye, του The Weeknd, ο οποίος έκανε μερικά instagram posts στα οποία αποκαλεί την οργάνωση των βραβείων «διεφθαρμένη».

O Abel δεν συνηθίζει να εκφράζεται με τέτοιον τρόπο δημόσια, δη από το instagram προφίλ του. «Τα Grammys παραμένουν διεφθαρμένα. Οφείλετε σε εμένα, στους θαυμαστές μου και στην βιομηχανία [σ.σ. της μουσικής] διαφάνεια». 

Και: «Συνεργαζόμαστε για εβδομάδες πάνω σε επερχόμενη εμφάνισή μου και δεν με καλούν; Κατά την δική μου γνώμη οι 0 υποψηφιότητες σημαίνουν “δεν είσαι καλεσμένος”». Προφανώς ο 30χρονος θεωρεί άσχημο ότι ενώ προβλεπόταν να ερμηνεύσει στα Grammys, δεν τιμήθηκε ούτε με μία υποψηφιότητα. Το οποίο είναι όντως αξιοπερίεργο μιας και το τελευταίο του album ‘After Hours’ ήταν από τα πιο πετυχημένα της χρονιάς. Σε ποιον από εμάς δεν κόλλησε η επιτυχία του The Weeknd ‘Blinding Lights’;

Η ανάρτηση έλαβε εκατομμύρια likes σε Instagram και Twitter, με τους φανατικούς θαυμαστές του καλλιτέχνη να κάνουν λόγο για «στήσιμο» των βραβείων Grammy, προτρέποντας σε μποϊκοτάζ τους. Πολλοί άλλοι καλλιτέχνες στάθηκαν στο πλευρό του Abel, μεταξύ τους και ο Drake o οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι “Τα Grammy’s δεν έχουν την αξία που είχαν κάποτε” σε insta story.

Διαβάστε ακόμη: Ο The Weeknd αποδέχτηκε βραβείο καλυμμένος με… επιδέσμους, με αίματα και μελανιές!