Τα αεροπλάνα έχουν μειώσει τις γεωγραφικές αποστάσεις, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να φτάνουν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη σε λίγες μόνο ώρες. Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης, πολλοί επιβάτες παρακολουθούν ταινίες, ακούνε μουσική ή κοιμούνται για να κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο και να περάσει πιο γρήγορα η ώρα. Ωστόσο, υπάρχει μια εσωτερική πτήση στην Ελλάδα τόσο σύντομη, ώστε δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ταινία, ούτε για μια σιέστα.

Συγκεκριμένα, η πτήση μεταξύ των νησιών Κάσος και Κάρπαθος διαρκεί μόνο 5 λεπτά, και μαζί με την επιβίβαση και αποβίβαση, το σύνολο του ταξιδιού φτάνει τα 20 λεπτά. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο νησιά είναι μόλις 19,3 χιλιόμετρα, και η μετάβαση από τον Δημοτικό Αερολιμένα Κάσου, ο οποίος από το 2021 φέρει το όνομα «Μάρκος Μαλλιαράκης», προς τον Κρατικό Αερολιμένα Καρπάθου είναι στην ουσία αστραπιαία.

Και αν αυτή η πτήση σας φαίνεται σύντομη, υπάρχει μία ακόμη πιο σύντομη στον κόσμο, η οποία πραγματοποιείται στο αρχιπέλαγος Orkney της Σκωτίας, μεταξύ των νησιών Westray και Papa Westray. Αυτή η πτήση, η συντομότερη εμπορική πτήση παγκοσμίως, διαρκεί μόλις 74 δευτερόλεπτα καλύπτοντας μια απόσταση 2,7 χιλιομέτρων.

Διάβασε επίσης:

Εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται να ταξιδέψω με αεροπλάνο;

Leave a Reply

Your email address will not be published.