Ο κορωνοϊός ευθύνεται και για την ακύρωση της Eurovision όπως την ξέραμε, για πρώτη φορά στην ιστορία της.  Αυτό δεν σταμάτησε όμως την διοργάνωση (EBU) από το να ετοιμάσει μία πανευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής που έλαβε χώρα το Σάββατο 18/5/2020, την ημέρα που θα διεξαγόταν η κανονική Eurovision. Έτσι, είδαμε στους δέκτες μας την σπέσιαλ εκπομπή, Europe Shine A Light

Η εκπομπή μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Τι είδαμε, λοιπόν, στην εναλλακτική βραδιά του Europe Shine A Light;

Το δίωρο αφιέρωμα περιελάμβανε ένα recap των συμμετοχών της φετινής Eurovision, τις οποίες θα δούμε live στην σκηνή του Ρότερνταμ, του χρόνου τον Μάιο του 2021. Ακόμη, καλλιτέχνες από κάθε χώρα της Ευρώπης έδωσαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας, μεταξύ τους και η Έλενα Παπαρίζου αλλά και η φετινή μας εκπρόσωπος, η Στεφανία Λυμπερακάκη.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει – το 2021 πλέον – η 17χρονη Στεφανία Λυμπεράκη με το τραγούδι SUPERG!RL. Τη μουσική του οποίου συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Η νεαρή τραγουδίστρια που ζει στην Ολλανδία, έστειλε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα, αναφέροντας πως ο διαγωνισμός ακυρώθηκε για καλό σκοπό ενώ υποσχέθηκε τη συμμετοχή της του χρόνου.

Πως κινήθηκε η ξεχωριστή βραδιά;

Οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit από το Studio 21 παρουσίασαν 41 video clips, μετέδωσαν μηνύματα ελπίδας και αναζήτησαν παλιούς σταρ του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός φέτος είχε σπέσιαλ αφιέρωμα, μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά, με τίτλο “Eurovision Heroes”, με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Love Shine A Light

Με τίτλο εμπνευσμένο από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light» στη Eurovision του 1997, η παραγωγή της EBU απέδωσε φόρο τιμής στους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού έλαβε χώρα μια καταπληκτική εξ’ αποστάσεως συνεργασία.

Δείτε όλους τους διαγωνιζόμενους να τραγουδούν σαν μία γροθιά το Love Shine a Light

Δείτε όλη την special εκπομπή Eurovision: Europe Shine A Light στο παρακάτω βίντεο: