Τα πάντα φαίνεται πως έχει επηρεάσει ο Κορωνοϊός COVID – 19. Στην Ιταλία, η κυβέρνηση μετά από παρότρυνση επιστημόνων υγείας, ζήτησε από τους πολίτες της γειτονικής χώρας να σταματήσουν να …φιλιούνται και να αποφύγουν τους «θερμούς» χαιρετισμούς.

Κορωνοϊός Ιταλία

Τέλος τα… φιλιά στην Ιταλία – Θλίψη για τους ρομαντικούς

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του ιού. Στην προσπάθεια τους να ελεγχθεί το hotspot κορωνοϊού της Ευρώπης, ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων η οποία προβλέπει:

  • Την συμβουλή προς τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους.
  • Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί.
  • Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.
  • Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως.
  • Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων με χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, μέχρι να μειωθούν αισθητά τα νέα κρούσματα του ιού.

Πάντως, καθώς ο κορονοϊός κολλάει κυρίως από το αναπνευστικό, δεν απαγορεύεται να κάνει κανείς σεξ ενώ νοσεί, εάν λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κορωνοϊός – Ιταλία: Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγω για 2.502 κρούσματα και 79 νεκρούς.