Στα σκυλιά αρέσει να τρώνε πολλές τροφές και μερικοί από εμάς μπορεί να τα έχουν δει να προσπαθούν να μας αποσπάσουν μερικές ρώγες σταφύλι. Ακόμη και εάν τους αρέσουν, είναι πολύ σημαντικό να μην τα αφήσουμε να φάνε. Ο λόγος; Τα σκυλιά δεν κάνει να τρώνε σταφύλι καθώς μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία τους. Ας δούμε το γιατί:

Τι προβλήματα προκαλεί το σταφύλι στα σκυλιά;

Τα σταφύλια και οι σταφίδες μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά. Μερικά σκυλιά που τρώνε σταφύλια ή σταφίδες, μπορεί να πάθουν νεφρική ανεπάρκεια και αυτό να οδηγήσει σε έλλειψη παραγωγής ούρων.

Ποια σταφύλια κάνουν κακό στα σκυλιά;

Δεν έχει σημασία ποια σταφύλια καταναλώνουν τα τετράποδά μας. Όλα τους κάνουν κακό. Αυτό περιλαμβάνει και τα παράγωγα των σταφυλιών, όπως σταφίδες ή μαρμελάδα.

σκυλιά σταφύλι

Τα συμπτώματα ενός σκύλου που έφαγε σταφύλι 

Το πρώτο σύμπτωμα όταν ένας σκύλος τρώει σταφύλια ή σταφίδες, είναι η υπνηλία ή η κούραση. Ύστερα, ακολουθεί η έλλειψη παραγωγής ούρων. Μπορεί ο σκύλος σας να μην παράγει ούρα, αλλά θα πίνει μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί νιώθει αφυδατωμένος. Επίσης, μπορεί να μην έχει όρεξη για φαγητό ή να κάνει εμετό ή διάρροια. Συνήθως, όλα τα συμπτώματα θα εμφανιστούν αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση.

Τι κάνω σε περίπτωση που ο σκύλος μου έφαγε σταφύλι και παρουσιάζει συμπτώματα;

Καλέστε τον κτηνίατρό σας και θα σας συμβουλέψει καταλλήλως. Μπορεί να χρειαστεί η πρόκληση εμετού για τον περιορισμό της ποσότητας απορρόφησης στο γαστρεντερικό σωλήνα.”

Επίσης, ο κτηνίατρος θα κάνει και ανάλυση ούρων και αίματος, για να δει την κατάσταση της υγείας των νεφρών. Είναι πιθανό να χρειαστούν ενδοφλέβια υγρά και νοσηλεία για να μείνει ο σκύλος ενυδατωμένος. Στη χειρότερη περίπτωση, τα κατοικίδια μπορεί να κάνουν αιμοκάθαρση μέχρι να επουλωθούν τα νεφρά τους, αλλά αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Είναι το πεζοδρόμιο πολύ καυτό για τον σκύλο σας; Πως θα το καταλάβετε και τι μπορείτε να κάνετε: