Σε μία τεράστια χειρονομία προχώρησε ο Καναδός τραγουδιστής The Weeknd, ο οποίος δωρίζει το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP), για επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία. Ο 31χρονος Έιμπελ Τεσφαέ, όπως είναι και το πραγματικό του όνομα, είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος σε ότι αφορά τον λαό της Αιθιοπίας, καθώς ο ίδιος είναι γιος μεταναστών από την χώρα, του Μάκονεν και της Σάμρα Τεσφαέ.

Η ανακοίνωση έγινε από τον λογαριασμό του The Weeknd στο instagram, όπου καλεί όποιον μπορεί να κάνει και εκείνος την δωρεά του

«Η καρδιά μου ραγίζει για τον λαό μου στην Αιθιοπία, καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους δολοφονούνται χωρίς νόημα και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από φόβο και καταστροφή» έγραψε στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Twitter.

«Θα δωρίσω ένα εκατομμύριο δολάρια για να παράσχω δύο εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και θα ενθαρρύνω όσους μπορούν να δώσουν επίσης βοήθεια» δήλωσε ο τραγουδιστής.

Δείτε ακόμη: Έξαλλος ο The Weeknd με τα Βραβεία Grammys: «Είναι διεφθαρμένοι – Δεν με κάλεσαν»