Πολλές φορές τα Χριστούγεννα είναι συνδεμένα στο μυαλό μας με άκρως γιορτινή και λαμπερή διάθεση, shopping, δώρα για τους αγαπημένους μας, πολύχρωμους και λαμπερούς στολισμούς… Αναμφίβολα, όλα αυτά βοηθούν για να αισθανόμαστε καλύτερα και να αποκτήσουμε καλύτερη ψυχολογία, όμως η αληθινή «μαγεία» των Χριστουγέννων έγκειται αλλού και σαφώς δεν έχει καμία σχέση με τα υλικά αγαθά. Είναι η αγάπη, η ζεστασιά στις καρδιές μας και κυρίως η προσφορά στον  συνάνθρωπο που κρύβει μέσα της τη πραγματική διάσταση και τον ξεχωριστό χαρακτήρα των γιορτών. Η personal trainer Ιωάννα Λαουμτζή, η οποία μας καθοδηγεί στα μονοπάτια του well-being και του fitness, μέσω του project της IL Exclusive Fitness, επέλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο για να μας υπενθυμίσει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων…

Σε συνεργασία με τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ και συνιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, δημιούργησαν μαζί ένα ψηφιακό Cookbook, το οποίο στις ηλεκτρονικές σελίδες του φιλοξενεί πέντε πεντανόστιμες (και απλές στην εκτέλεση) συνταγές μαζί με χρήσιμα διατροφικά tips για να παραμένετε πάντοτε σε φόρμα, χωρίς να αισθάνεστε ενοχές. Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί τον πειρασμό μιας χριστουγεννιάτικης Coleslaw ή ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα γευστικό γιορτινό πιάτο κοτόπουλο με πιλάφι από άγριο ρύζι; Όμως εκτός από τις πραγματικά μαγευτικές συνταγές (που είναι ότι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι), το μοναδικό αυτό e-book μαγειρικής δημιουργήθηκε για καλό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από την πώληση του, πρόκειται να διατεθούν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό: «Κιβωτός του Κόσμου».

H Ιωάννα και ο Αλέξανδρος επέλεξαν αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο για να προσφέρουν με τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν το έργο του οργανισμού που δημιούργησε πριν από 22 χρόνια ο πατέρας Αντώνιος. Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας «φάρος ανθρωπιάς», που φωτίζει το δρόμο δεκάδων παιδιών και άπορων οικογενειών που αντιμετωπίζουν έντονα το φάσμα της φτώχειας και της εγκατάλειψης. To κυριότερο, πέρα από τη παροχή στέγης, τροφής και εκπαίδευσης, η Κιβωτός αποβλέπει στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και παρά τις σημαντικές ελλείψεις (δεν υπάρχει καμία κρατική στήριξη) συνεχίζει ακάθεκτη το υπερπολύτιμο έργο της.

Το εν λόγω μαγειρικό e-book κοστίζει 10 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε επικοινωνώντας με την Ιωάννα Λαουμτζή πατώντας στο εν λόγω link, αναγράφοντας στο θέμα του mail σας «Για το βιβλίο μαγειρικής Άλεξ Τσιοτίνης / Ιωάννα Λαουμτζή». Φέτος τα Χριστούγεννα ας συνδυάσουμε το τερπνόν (ή καλύτερα το… γευστικόν) μετά του ωφελίμου!