Βρίσκεστε μόλις 5 υλικά μακριά από το πιο νόστιμο, χωρίς αλεύρι κέικ σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Συστατικά
- 250gr αλατισμένο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
- 250gr μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 6 αυγά χωρισμένα
- 250gr ζάχαρη άχνη
- 60gr σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
- crême fraîche, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ.
- Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα θερμαινόμενο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που αναβράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και τη σκόνη κακάο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με καθαρούς ηλεκτρικούς χτυπητήρι σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Διπλώστε απαλά το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας ένα τέταρτο τη φορά, μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα. Αδειάζετε στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, να σκάσει και με ένα πολύ ελαφρύ τρεμούλιασμα στο κέντρο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα σε σχάρα. Θα βυθιστεί στη μέση λίγο όσο κρυώνει. Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο με κουταλιές κρέμας φρέσκου, αν χρησιμοποιείτε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;
