Τα τρουφάκια τα αγαπάμε όλοι από την παιδική ακόμα ηλικία. Γιατί, λοιπόν, να μη φτιάξεις τα δικά σου σε…χρόνο dt;

1. Τρουφάκια με πορτοκάλι

Υλικά:

1 δόση γκανάς 2:1 (μαύρη, γάλακτος ή λευκή) (μάθε πώς θα τη φτιάξεις εδώ)
1 με 2 κουτάλια του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού (εδώ εξηγώ πώς μπορείς να το φτιάξεις)

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε το εκχύλισμα στη ζεστή γκανάς και ύστερα άσε τη στο ψυγείο να κρυώσει. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μάζευε μπαλάκια από την κρύα γκανάς και κάλυψε το κάθε τρουφάκι με κακάο ή τρούφα πολύχρωμη/σοκολάτας. Τα τρουφάκια σου είναι έτοιμα!

2. Τρουφάκια φουντουκιού

Υλικά:

1 δόση γκανάς 2:1 (γάλακτος, μαύρη ή λευκή)
½ κούπα φουντούκια ψημένα κι αποφλοιωμένα

Εκτέλεση:

Βάλε τα φουντούκια σε έναν πολυκόφτη ή ένα γουδί και σπάσε τα μέχρι να γίνουν σχετικά μικρά κομμάτια. Βάλε τη μισή ποσότητα από αυτά σε ένα μπολ και χτύπα τα υπόλοιπα μέχρι να γίνουν φουντουκο-βούτυρο (με την ίδια λογική που φτιάχνουμε φιστικοβούτυρο). Πρόσθεσε την πάστα φουντουκιού στη ζεστή γκανάς και ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν. Ύστερα βάλε στο μείγμα και τα κομματάκια φουντουκιού, ανακάτεψε και βάλε τη γκανάς στο ψυγείο. Αν θες, μπορείς να κρατήσεις ένα  μικρό μέρος από τα κομμάτια φουντουκιού ώστε να διακοσμήσεις τα τρουφάκια σου μόλις κρυώσουν. Φτιάξε μπαλάκια από την κρύα γκανάς και κάλυψε κάθε μπαλάκι με κομματάκια φουντουκιού, τρούφα ή κακάο.

3. Τρουφάκια με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

1 δόση γκανάς 2:1 (γάλακτος, μαύρη ή λευκή)
½ κούπα Merenda ή Nutella (ή όποια άλλη πραλίνα προτιμάς)

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε την πραλίνα φουντουκιού στη ζεστή γκανάς (μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα γιατί το μείγμα σου θα «κόψει»). Αν διάλεξες γκανάς λευκής σοκολάτας, ανακάτεψε το μείγμα μόνο μέχρι να έχει «ρίγες» από πραλίνα φουντουκιού. Άσε το μείγμα να κρυώσει, φτιάξε μπαλίτσες και κάλυψε με κακάο, τρούφα ή τριμμένη καρύδα.