Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τούρτα τρώμε μόνο σε γενέθλια και γιορτές. Εγώ πιστεύω ότι η τούρτα είναι ένα βασικό διατροφικό μας στοιχείο, και γι’αυτό σου παραδίδω τον τρόπο να φτιάξεις τη δική σου τούρτα φράουλα, όπως τη θες εσύ!

 

Υλικά:

1 δόση κέικ σοκολάτα ή βανίλια 

1-2 δόσεις μους φράουλα

Προαιρετικά: Βουτυρόκρεμα, ganache, φρέσκες φράουλες, μαρμελάδα, ξηροί καρποί, σαντιγί ή ό,τι άλλο σου αρέσει!

Hint: Αν σου αρέσει το κέικ να είναι υγρό και πλούσιο, βάλε σε μια κούπα ¼ (της κούπας) ζάχαρη κι ¼ νερό και ζέστανε (στο μικροκυμάτων) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αυτό το σιρόπι μετά μπορείς να το απλώσεις στο κέικ σου για να του δώσεις υγρασία!

tourta-fraoula-2

Εκτέλεση:

Μόλις έχεις έτοιμα τα υλικά σου, το δύσκολο κομμάτι έχει τελειώσει! Να θυμάσαι όμως ότι τη μους δεν πρέπει να τη βάλεις στο ψυγείο αφού τη χτυπήσεις και το κέικ σου πρέπει να το ψήσεις σε φόρμα χωρίς τρύπα στη μέση.

Κόψε το κρύο κέικ σου σε 2-3 ίσες φέτες με τη βοήθεια ενός μαχαιριού με δοντάκια ή οδοντικού νήματος (ναι, δεν κάνω πλάκα, απλά δοκίμασέ το).

Σε μια φόρμα για κέικ μεγαλύτερη από το κέικ σου (και χωρίς τρύπα στη μέση), βάλε ½ με 1 κούπα από την υγρή ακόμα mousse.

Τοποθέτησε μία φέτα κέικ πάνω στη μους (αν θες βάλε το σιρόπι που έφτιαξες τώρα) και άπλωσε από πάνω λίγη σοκολάτα, φράουλες, ξηρούς καρπούς ή κάτι ανάλογο που σου αρέσει.

Κάλυψε το κέικ με την υπόλοιπη μους και τοποθέτησε τη δεύτερη φέτα κέικ από πάνω (αν έκοψες το κέικ σε 3 φέτες απλά χώρισε τη mousse σε 3 μερίδες αντί για 2).

Πίεσε λίγο τη φέτα του κέικ να εφαρμόσει καλά στη μους (και βάλε κι εδώ σιρόπι αν έχεις).

Βάλε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Ξεφόρμαρε την τούρτα σου σε ένα πιάτο της επιλογής σου και διακόσμησε όπως θες εσύ: με βουτυρόκρεμα, γκανάς, σοκολάτα, φράουλες, σαντιγί, μπισκότα ή οτιδήποτε άλλο θες εσύ! Πειραματίσου με την τούρτα σου όπως θες!