Πολλές φορές, υποτιμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική μας υγεία, να σέβεσαι τον εαυτό σου. Να μην αγνοούμε τις ανάγκες μας και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους θα ανακτήσεις τον χαμένο αυτοσεβασμό και θα σε αγαπήσεις περισσότερο.

σέβεσαι τον εαυτό σου

1. Κράτα τις υποσχέσεις στον εαυτό σου

Όταν θέτεις κάποιους στόχους, να βάζεις τα δυνατά σου να τους τηρείς, ειδικά όταν αφορούν πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Είχες πει ότι θέλεις να ξεκινήσεις κολυμβητήριο και συνεχώς το αναβάλεις; Πάρε τηλέφωνο, γράψου και εκπλήρωσε την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν φτάσεις στο σημείο να εμπιστεύεσαι τουλάχιστον τον ίδιο σου τον εαυτό.

2. Χρησιμοποίησε θετικές λέξεις στον εσωτερικό σου διάλογο

Μέσα στο μυαλό σου κάνεις συνεχώς αυτοκριτική του εαυτό σου. Σταμάτησε άμεσα να χρησιμοποιείς αρνητικές λέξεις μιλώντας για τον ίδιο σου τον εαυτό. «Αφού είμαι χαζή, πως να το καταλαβαίνα αυτό που έγινε», «εντάξει, είμαι και τεμπέλα, σίγα μην το κάνω αυτό», «πόσο αφελής είμαι που τον πίστεψα;». Αντιθέτως, να χρησιμοποιείς θετικά ή ουδέτερα φορτισμένες λέξεις και να υποστηρίζεις την προσωπική σου εξέλιξη.

3. Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τα λάθη σου

Πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. Πιο αυστηρή από ότι είσαι και με τους άλλους ανθρώπους. Έκανες λάθη, όπως κάνουν όλοι. Είναι καιρός να αποδεχτείς τις πράξεις και τα γνωρίσματα του εαυτού σου και να προχωρήσεις μπροστά. Θα σου κάνει πολύ καλό.

4. Μην αφήνεις ανθρώπους να σε εκμεταλλέυονται

Σταμάτα να είσαι καλή με όλους. Σταμάτα να δέχεσαι την κακή τους συμπεριφορά. Οι άνθρωποι που σου φέρονται άσχημα, σε εκμεταλλεύονται, παρασιτούν από εσένα, πρέπει να φύγουν από την ζωή σου. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι τουλάχιστον να τους έχεις λιγότερο μέσα στην καθημερινότητά σου. Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις όλα όσα σου αξίζουν. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν έχουν θέση δίπλα σου.

σέβεσαι τον εαυτό σου

5. Μην αγνοείς την υγεία σου!

Κουράζεσαι υπερβολικά, δεν πίνεις αρκετό νερό, αναβάλεις τις εξετάσεις σου, δεν πηγαίνεις στον γιατρό να κάνεις τσεκ απ για εκείνο το πράγμα που σε ενοχλεί και κυρίως, δεν τρέφεσαι σωστά. Η καλή υγεία μπορεί να βοηθήσει στην ψυχολογία σου και να σε βοηθήσει στους περισσότερους τομείς της ζωής σου. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον προσέχεις. Είσαι ό,τι πολυτιμότερο έχεις!

6. Κάνε συχνά πράγματα που σε ευχαριστούν

Ελάττωσε τον χρόνο που αφιερώνεις σε άλλους ανθρώπους και στο να «αράζεις» χωρίς να κάνεις τίποτα και κάνε περισσότερα πράγματα που ευχαριστούν ΕΣΕΝΑ. Σου αρέσει να παίζεις μπιλιάρδο; Πήγαινε να παίξεις, αμέσα. Κάνε ένα απολαύστικό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και bathbombs. Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα σοκολάτα. Πιες δύο σφηνάκια. Βάλε κρέμα στην επιδερμίδα σου, που τελευταία είναι πολύ ξηρή. Πήγαινε στην συναυλία που θέλεις αλλά δεν βρίσκεις παρέα, ακόμη και μόνη σου. Άσε τις αναστολές και κάνε όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, από το πιο «μικρό» και φαινομενικά ασήμαντο μέχρι το πιο μεγάλο.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους θα σέβεσαι περισσότερο τον εαυτό σου!

σέβεσαι τον εαυτό σου