Ο Σεπτέμβριος ήταν ανέκαθεν ο μήνας που θέτουμε νέους στόχους και βάζουμε τα θεμέλια για να τους πετύχουμε! Ο βασικός στόχος είναι να εμπλουτίσουμε της ζωής μας και την προώθηση της προσωπικής μας ανάπτυξης. Ένας ιδιαίτερα αναζωογονητικός στόχος που υιοθετήσαμε είναι η ενσωμάτωση της τακτικής άσκησης στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αναγνωρίζοντας τα αναρίθμητα οφέλη που προσφέρει η σωματική δραστηριότητα τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας ευεξία, έχουμε δεσμευτεί να δώσουμε προτεραιότητα στην άσκηση ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Με κοινή αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τις καθιστικές συνήθειες, υιοθετούμε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής που υπόσχεται αυξημένη ζωτικότητα, βελτιωμένη εστίαση και αυξημένη αίσθηση ολοκλήρωσης. Μέσω αυτού του στόχου, δεν επιδιώκουμε απλώς τη φυσική κατάσταση, αλλά επίσης καλλιεργούμε μια ολιστική αίσθηση ευεξίας που μας δίνει τη δυνατότητα να ευδοκιμούμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Αποφάσισες κι εσύ να ξεκινήσεις γυμναστική; Μπράβο!!! Το ξεκίνημα ενός προγράμματος γυμναστικής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσεις την υγεία σου. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, να βελτιώσει την ισορροπία, τον συντονισμό, την ύπνο, και την αυτοεκτίμηση σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα παρακάτω 5 βήματα για να μην τα παρατήσεις μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα:

  1. Αξιολογήστε το επίπεδο φυσικής κατάστασής σας, καταγράφοντας βαθμολογίες για αερόβια και μυϊκή κατάσταση, ευλυγισία, και σύσταση σώματος.
  2. Σχεδιάστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας με σαφείς στόχους και ισορροπημένη ρουτίνα, περιλαμβάνοντας αερόβια και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ανάλογα με τους στόχους σας, συνιστάται 150-300 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας εβδομαδιαίως.
  3. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα, βρίσκοντας χρόνο και τρόπους να ενσωματώσετε δραστηριότητα στη ζωή σας.
  4. Προσπαθήστε να εναλλάσσετε διαφορετικές δραστηριότητες και να πειραματιστείτε με προπόνηση υψηλής έντασης.
  5. Αφήστε χρόνο για ανάκαμψη, αφού ο κορμός σας προσαρμόζεται στη νέα φυσική δραστηριότητα.

Με αυτά τα βήματα, μπορείτε να ξεκινήσετε μια υγιεινή πορεία και να απολαμβάνετε τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.

Διάβασε επίσης:

4 λόγοι που νιώθεις ναυτία στην προπόνηση και τι μπορείς να κάνεις!