Τα νύχια μας είναι μικρά έργα τέχνης πάνω μας και πάντα είναι καλό να τα φροντίζουμε. Ως τώρα, εδώ στο thatslife, έχουμε μοιραστεί πολλά μυστικά για το πώς μπορείς να κρατήσεις τα νύχια σου υγιή, και ακόμα περισσότερα για τα πιο τέλεια μανικιούρ. Το θέμα σήμερα είναι, όμως, τα προστατεύεις σίγουρα με το σωστό τρόπο; Για αυτό το λόγο εδώ σου παραθέτω όλα όσα πρέπει πραγματικά να ξέρεις για τα νύχια σου και τα προϊόντα που μπορούν να τα προστατέψουν, αλλά και δύο μικρά τρικ τα οποία όλες μας παραβλέπουμε αλλά θα κάνουν τα νύχια σου πολύ πιο δυνατά!

Ας αρχίσουμε, λοιπόν. Εδώ θα μάθεις ποιοί είναι οι «εχθροί» των νυχιών σου, οι οποίοι ύπουλα καταστρέφουν τα νύχια σου. Εδώ θα μάθεις τα πάντα για τα base coats, τα οποία είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έχεις υγιή νύχια χωρίς κόπο. Όλες οι πληροφορίες για τα glossy και τα matte top coats θα σου φανούν επίσης, σίγουρα, χρήσιμες, καθώς και αυτά βοηθούν να προστατέψεις τα νύχια σου. Εδώ θα μάθεις το σωστό τρόπο να λιμάρεις τα νύχια σου και, αν έχεις λεκέδες ή κιτρινισμένα νύχια, αυτό το άρθρο θα σε σώσει!

beautiful-nails-135350

Τι έχει μείνει λοιπόν που να μην έχουμε πει εδώ μεταξύ μας; Αρχικά, είναι μια καλή ιδέα να βάζεις base coat και (διαφανές) top coat κάτω από το νύχι σου. Όσο περισσότερο καλυμμένα είναι τα νύχια σου, τόσο πιο ανθεκτικά είναι. Σε αυτό έρχομαι να προσθέσω ότι το να βάφεις τα νύχια σου τα προστατεύει! Ίσως σου φαίνεται περίεργο, πιθανώς και τα δύο αυτά τρικ (ή συμβουλές, αν θες) σου φαίνονται περίεργα, αλλά σκέψου πρακτικά. Αν έχεις μια στρώση βερνίκι από την κάτω πλευρά του νυχιού σου, τότε κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου το νερό δεν έχει τρόπο να εισχωρήσει στα στρώματα των κυττάρων του νυχιού, και άρα δεν έχει τρόπο να τα καταστρέψει. Οι στρώσεις βερνικιού, από την άλλη, σημαίνουν μια πιο παχιά, αδιάβροχη επιφάνεια νυχιού, με τις ανώτερες στρώσεις να δέχονται γρατσουνιές, νερό και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί, κρατώντας τα νύχια σου υγιή χωρίς κόπο!