Για την προστασία όλων μας, είναι καλό αυτές τις μέρες να περιορίσουμε τις συναναστροφές μας με άλλους ανθρώπους και να #ΜένουμεΣπίτι. Για να μην …βαρεθείτε, σας έχουμε 12 ευχάριστα πράγματα για να περάσει η ώρα σας. Τα περισσότερα είναι πράγματα που δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε, και ήρθε επιτέλους ή ώρα!

Ακολουθούν 12 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να περάσει ευχάριστα η ώρα

1.Yoga 

Η Yoga είναι εξαιρετική γυμναστική για να ασκήσουμε και το σώμα μας αλλά και το μυαλό μας. Βοηθάει πολύ να διατηρούμε την καλή μας ψυχική υγεία σε τόσο δύσκολες μέρες. Δοκιμάστε και να διαλογιστείτε. Επιπλέον, εάν και δεν συνίσταται να κάνουμε εξόδους, μπορούμε να πάμε για τρέξιμο εάν δεν έρθουμε με κανέναν σε επαφή.

πράγματα για να περάσει η ώρα

2. Να  διαβάσουμε – επιτέλους – ένα βιβλίο

Τόσο καιρό θέλουμε να διαβάσουμε αυτά τα βιβλία που μένουν στο ράφι μας. Συνεχώς λέμε ότι θα τα διαβάσουμε αλλά δεν έχουμε χρόνο. Τώρα, είναι η ιδανική στιγμή. Καθίστε στο μπαλκόνι ή κοντά στο παράθυρο και απολαύστε την συντροφιά ενός καλού βιβλίου. Είναι και ένας καλός τρόπος να ξεκολλήσετε από τις οθόνες.

πράγματα για να περάσει η ώρα

3. Να παίξουμε παιχνίδια στον υπολογιστή

Οι άντρες το κάνουν χρόνια τώρα χωρίς λόγο. Ήρθε η ώρα να το κάνουμε και εμείς. Για να περνάνε τόσο καλά, κάτι θα ξέρουν. Πάρτε μερικές ιδέες για παιχνίδια από το gameslife.gr.

4. Να δούμε τηλεόραση/netflix/ταινίες

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεχαστούμε εντελώς από την δυσάρεστη επικαιρότητα από το να απορροφηθούμε στην πραγματικότητα κάποιον άλλων. Έχομε αμέτρητες προτάσεις για ταινίες και σειρές.

Σας έχουμε ολόκληρες λίστες με προτάσεις: Εάν θέλετε θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με πανδημίες (επίκαιρο) πατήστε εδώ, εάν θέλετε ρομαντικές ταινίες πατήστε εδώ, εάν έχετε Cosmote TV και δεν ξέρετε τι να πρωτοδείτε (λογικό) πατήστε εδώ για προτάσεις. Εάν πάλι, έχετε netflix πατήστε εδώ για να μάθετε ποιες είναι οι top σειρές και ταινίες του μήνα. Επίσης, για τους σινεφίλ, ήρθε και η νέα ελληνική πλατφόρμα streaming, το cinobo. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Ακόμη, 11 μουσεία διαθέτουν δωρεάν «ψηφιακές ξεναγήσεις». Διαβάστε εδώ περισσότερα.

5. Να καθαρίσουμε το σπίτι (μην βιάζεστε, είναι και αυτό ευχάριστο)

Μπορεί το να καθαρίζουμε να είναι κάπως …βαρετό αλλά σκεφτείτε πόσο καλό θα κάνει στην υγεία σας. Επίσης, με τον πανικό που επικρατεί, θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να καθαρίσετε και το μυαλό σας. Επίσης, μιας και θα #ΜένουμεΣπίτι για αρκετές μέρες ακόμη, ας είναι τουλάχιστον ο χώρος μας καθαρός και συγυρισμένος.

πράγματα για να περάσει η ώρα

6. Να μάθουμε κάτι καινούριο π.χ. γλώσσα

Κατεβάστε το duolingo και μάθετε επιτέλους γαλλικά! Κάντε ένα σεμινάριο εξ αποστάσεως. Διαβάστε papers για μία επιστήμη και εμπλουτίστε την γνώμη σας. Το ίντερνετ είναι ένα «παράθυρο» προς ατέλειωτη γνώση. Εκμεταλλευτείτε το!

7. Να κάνουμε δημιουργικά πράγματα

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε όλα αυτά τα DIY που βλέπουμε τόσο καιρό! Να ζωγραφίσουμε κάτι, να σχεδιάσουμε κάτι, να ράψουμε, τόσα πολλές επιλογές!

8. Να φροντίσουμε τον εαυτό μας

Κάνε μία μάσκα μαλλιών/προσώπου. Φάε υγιεινά. Κάνε αφρόλουτρο. Κάνε μασάζ στα πόδια σου. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και ξεκουράζουν το σώμα σου.

9. Βίντεο κλήση με τους δικούς μας ανθρώπους

Μην ξεχνάς να έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι, θα νιώθεις λιγότερο μόνη. Και εκείνοι το ίδιο. Όσον αφορά το αγόρι σου που δεν μπορείς να το δείς; Μπορείτε να κάνετε μέχρι και cybersex. Διάβασε εδώ μερικές συμβουλές.

10. Να μαγειρέψουμε καινούριες συνταγές

Εμείς στο ThatsLife σου έχουμε κάθε μέρα και μία νέα συνταγή. Πάτησε εδώ και φτιάξε ότι σου κάνει «κλικ».

11. Να κάνουμε αναδιαρρύθμιση του χώρου μας

Κάτι μας χαλάει στο σπίτι. Μήπως ήρθε η ώρα να πειραματιστούμε και να κάνουμε ριζικές αλλαγές; Πως θα έδειχνε αυτός ο καναπές σε άλλη γωνία του σαλονιού;

12. Να πετάξουμε – επιτέλους τα άχρηστα πράγματα

Αρχικά, ήρθε η Άνοιξη, οπότε πρέπει να μεταφέρουμε τα χειμερινά και να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά. Έπειτα, έχουμε τόσα πολλά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε. Είναι καιρός να τα ξεφορτωθούμε. Εάν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, διάβασε εδώ για τα πράγματα που ΔΕΝ χρειάζεσαι και …«ξεφορτώσου» τα.

Μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα για να περάσει η ώρα σας, οτιδήποτε σκεφτείτε. Απλώς, φροντίστε να μην θέτει τους άλλους ή τον εαυτό σας σε κάποιον κίνδυνο.