Όταν οι διάσημες θέλουν ωραίο σώμα, το θέλουν άμεσα. Γι’ αυτό δεν διστάζουν να καταφύγουν ακόμα και στις πιο περίεργες θεραπείες, προκειμένου να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και τα σημάδια, όπως σπυράκια, κοκκινίλες, ρυτίδες.

Περιποίηση σώματος από την κορυφή ως τα νύχια

Πριν από κάθε show της Victoria Secret, οι “άγγελοι”, Adriana Lima, Candice Swanepoel, Erin Heatherton και Miranda Kerr, επισκέπτονται τον δερματολόγο David Colbert για ένα τρίπτυχο περιποίησης σώματος. “Η διαδικασία ξεκινάει με μία μικροδερμοαπόξεση και στη συνέχεια ακολουθεί μία ήπια θεραπεία με λέιζερ, η οποία ενθαρρύνει τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο” λέει ο Colbert. Μετά είναι η σειρά για ένα peeling, με 20% γλυκολικό οξύ και αιθέριο έλαιο λεβάντας, το οποίο ηρεμεί το πρόσωπο. Το δέρμα περιλούζεται με έναν ορό που βοηθά στον σχηματισμό κολλαγόνου, φωτίζεται με ένα φως χαμηλής ενέργειας που επιβραδύνει την αποδόμησή του και στη συνέχεια απλώνεται μία πλούσια ενυδατική κρέμα από εκχύλισμα μανιταριών. Το δέρμα γίνεται αμέσως δροσερό και λαμπερό και η συγκέντρωση του κολλαγόνου είναι μακράς διαρκείας.

Σύσφιξη ενάντια στο λίπος

Πριν οι διάσημες ηθοποιοί τα βγάλουν όλα μπροστά στην κάμερα, γδύνονται πρώτα στον δερματολόγο τους. “Ουσιαστικά ξανακάνω ολόκληρη την επιφάνεια του σώματός τους” αποκαλύπτει ο ειδικός, ο οποίος ξεκινά με ραδιοσυχνότητα για να συσφίξει άμεσα το χαλαρό δέρμα. Μεγάλη ζήτηση έχει και το CoolSculpting, μία συσκευή που εξαφανίζει την διόγκωση στην κοιλιά, τα love handles και το λίπος στην πλάτη. “Έξι εβδομάδες μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς αρχίζουν να ουρούν το λίπος που έχει μεταβολιστεί” εξηγεί.

Ο δολοφόνος των σπυριών

Μία δόση κορτιζόνης μπορεί να συρρικνώσει τεράστια σπυράκια μέσα σε 48 ώρες. Όταν όμως οι σταρ δεν έχουν τόσο χρόνο στη διάθεσή τους, η Jessica Wu, βοηθός κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Keck School of Medicine του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, χρησιμοποιεί μαζί με την ένεση έντονο παλμικό φως. “Με αυτόν τον συνδυασμό, το πρήξιμο και η ερυθρότητα μειώνονται αρκετά, αν δεν έχουν εξαφανιστεί μέσα σε ένα 24ώρο” εξηγεί.

Γρήγορες θεραπείες laser

Πριν οι σταρ πατήσουν το κόκκινο χαλί, αναζητούν τη συνδυαστική θεραπεία laser του δερματολόγου, Fredric Brandt. Χρησιμοποιεί δύο laser, το καθένα σε διαφορετικό μήκος κύματος. Το ένα αφαιρεί την ερυθρότητα και τις καφέ κηλίδες και το άλλο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου για να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τους μεγάλους πόρους, δίνοντας στο δέρμα άμεση λάμψη. “Μερικές γυναίκες κάνουν μία στάση το πρωί, πριν από την εκδήλωση, ως μέρος της προετοιμασίας τους για το κόκκινο χαλί” αποκαλύπτει ο δερματολόγος.