Θα αναρωτηθείς, μα… πίτσα με σαμπάνια; Και όμως, ναι! Καταρχάς, παραδέξου το, είναι πιο αναμενόμενος συνδυασμός από το ‘πίτσα + ανανάς‘. Θα ομολογήσουμε ότι και εμείς μέχρι πρότινος δεν είχαμε σκεφτεί να απολαμβάνουμε την πίτσα μας με σαμπάνια, όμως ο Τed Λέλεκας και ο Σάκης Ευθυμιάδης, μας έμαθαν ότι η πίτσα και η σαμπάνια όχι μόνο μπορούν να συνδυαστούν αλλά ταιριάζουν και πάρα πολύ. Το δίδυμο, φτιάχνει εύκολες πίτσες με εκλεκτά υλικά στο εστιατορίου Monzu και τις συνοδεύουν με ξεχωριστές ετικέτες Veuve Clicquot.

Πίτσα και Σαμπάνια μαζί; 

Οι ντελικάτες φυσαλίδες και ο φρουτώδης γευστικός χαρακτήρας της σαμπάνιας, ταιριάζουν απόλυτα τόσο με τη ζύμη της πίτσας, όσο και με τα υλικά που την συνθέτουν. Γευστικά και ιδιαίτερα τυριά, κόκκινες ή λευκές σάλτσες, όξυνα λαχανικά και καπνιστά αλλαντικά, είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που αγαπούν τη σαμπάνια και τα αγαπάει και αυτή!

Ο Τed Λέλεκας, Brand Ambassador της Moët Hennessy για την Κεντρική & Νότια Ευρώπη, στο δεύτερο επεισόδιο Veuve Clicquot Yellow Hour υποδέχεται τον Σάκη Ευθυμιάδη, Pizzaiolo του εστιατορίου Monzu. Μεταξύ των δημιουργιών τους, ξεχωρίζει ο ιδιαίτερος συνδυασμός της πίτσας με την σαμπάνια.

Με έντονα αρώματα από brioche και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες, η Veuve Clicquot Yellow Label Brut μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με μία «λευκή» εκδοχή πίτσας, με παρμεζάνα και πεκορίνο. Ενώ, η ελκυστική και φρουτώδης Veuve Clicquot Rosé είναι η ιδανική επιλογή για να συνοδεύσει μια πίτσα με κόκκινη σάλτσα, προσούτο και χρωματιστά ντοματίνια.

Ο Ted Λέλεκας και ο Σάκης Ευθυμιάδης σε προσκαλούν σε ένα pizza pairing με τη συνοδεία των εκλεκτών ετικετών της Veuve Clicquot! Δες το νέο Yellow Hour IG Video εδώ.