Η περιοχή των ματιών ήταν ανέκαθεν το πιο απαιτητικό χαρακτηριστικό στο πρόσωπό μας και αυτό που έπρεπε να φροντίζουμε πιο εντατικά για να αποφύγουμε το «πόδι της χήνας» και άλλων πουλερικών. Τώρα δε με τις μάσκες που κρύβουν το μισό πρόσωπο, κοιταζόμαστε όλοι κυριολεκτικά στα μάτια, άρα έχεις έναν ακόμη λόγο να τα φροντίζεις λίγο περισσότερο. Παρακάτω θα βρεις τρεις τρόπους για να δείχνουν πιο ξεκούραστα.

Ξεκούραση

Είναι το προφανές αλλά αξίζει να το πούμε. Όπως κάθε όργανο στο σώμα μας, τα μάτια χρειάζονται ξεκούραση. Ειδικά αν δουλεύεις στον υπολογιστή 10 ώρες την ημέρα και περνάς άλλες 4 στο κινητό, την τηλεόραση, το τάμπλετ. Το μπλε φως κουράζει όχι μόνο τα μάτια αλλά και την επιδερμίδα γενικά. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι αρκετά ώστε να τους δίνεις χρόνο να ξεκουραστούν και όταν δουλεύεις βάλε μια υπενθύμιση ανά μισή ώρα να κοιτάς για ένα λεπτό κάπου μακριά από την οθόνη. Και σε καμία περίπτωση μην τα αφήνεις βαμμένα με σκιές και μάσκαρες περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται.

Δροσιά

Υπάρχουν διάφορα μυστικά αν θες να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Αρχικά όταν νιώθεις να σε καίνε ή να σε φαγουρίζουν μην τα τρίβεις, προτίμησε να ρίξεις λίγο δροσερό νερό ή μερικές σταγόνες φυσιολογικό ορό. Επίσης, δυο φέτες παγωμένο αγγούρι ή ωμή πατάτα κάτω από τα μάτια μπορούν να κάνουν θαύματα στο πρήξιμο.

Περιποίηση

Καθώς αποτελεί σημείο πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο χρειάζεται και διαφορετική περιποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν ξεχωριστά προϊόντα περιποίησης για την περιοχή των ματιών. Δοκιμάσαμε τη Vitamin-Enriched Eye Base της Bobbi Brown με υαλουρονικό οξύ, ειδικά σχεδιασμένη για να ενυδατώνει, να περιποιείται και να προετοιμάζει σε ένα μόνο βήμα. Περιέχει υαλουρονικό νάτριο που συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση και μακροπρόθεσμα αναζωογονεί και τονώνει την επιδερμίδα, ενώ η πλούσια σε Βούτυρο Καριτέ σύνθεσή της την καθιστά εύκολη στην εφαρμογή. Μας αρέσει γιατί λειτουργεί σαν θρεπτικό σύμπλεγμα που αναζωογονεί, ενδυναμώνει και προετοιμάζει την περιοχή κάτω από τα μάτια για το μακιγιάζ. Όταν θέλουμε εγγυημένα αποτελέσματα αφηνόμαστε στους επαγγελματίες.