Όλοι αφήνουμε ελεύθερο τον εαυτό μας στις καλοκαιρινές διακοπές σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό, καθώς αποτελεί μέρος της… όλης εμπειρίας. Λίγα παραπάνω παγωτά, κάτι οι λαχταριστές τηγανιτές πατάτες και τα αμαρτωλά τηγανιτά καλαμαράκια, αλλά και τα βραδινά cocktail και η ζυγαριά μπορεί τις πρώτες μέρες μετά τις διακοπές να σας προκαλέσει ένα μικρό άγχος. Εμείς σας συστήνουμε ψυχραιμία και να ακολουθήσετε τα απλά tips για να μπορέσετε να επανέλθετε και πάλι σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να χάσετε τα περιττά κιλά…

Κομμένα τα… γλυκά!

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους, εξαιτίας της ανόδου της ινσουλίνης στο αίμα μας. Η ινσουλίνη ρίχνει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα μας, με αποτέλεσμα να αποθηκεύει περισσότερες θερμίδες. Όσο δύσκολο κι εάν θα σας φανεί, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να γλιτώσετε από την υπερκατανάλωση γλυκών. Για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές σας θα πρέπει να δώσετε όρκο ότι θα ελαττώσετε σημαντικά τα γλυκά και τις τροφές που περιλαμβάνουν ζάχαρη.

Οι λιγότερες ποσότητες είναι το… κλειδί!

To στομάχι μας είναι «ελαστικό», καθώς έχει την ιδιότητα να μεγαλώνει και να μικραίνει ανάλογα με την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε. Εξυπακούεται λοιπόν ότι όσο λιγότερες ποσότητες καταναλώνουμε μέσα στην ήμερα, τόσο πιο πολύ βοηθάμε το στομάχι μας να «μικρύνει» στις ημέρες που ακολουθούν. Μπορεί λίγο στην αρχή να δυσκολευτείτε, όμως στη συνέχεια θα τρώτε τις ίδιες ποσότητες και θα αισθάνεσθε περισσότερο «γεμάτοι».

Δώστε ένα boost στην πρωτεΐνες σας!

Σε κάθε διατροφικό πρόγραμμα, οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές, καθώς έχουν την ιδιότητα να αποτρέπουν το αίσθημα της πείνας, ενώ παράλληλα αφομοιώνονται καλύτερα από τον οργανισμό σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες. Οπότε καλό θα ήταν να φροντίσετε έτσι ώστε τα πρώτα σας γεύματα μετά τις διακοπές να είναι πλούσια σε πηγές πρωτεϊνών, προτιμώντας πουλερικά, γιαούρτι, σολωμό κ.ά.

Αποχαιρετισμός στα… cocktails!

Το αλκοόλ έχει την τάση να συσσωρεύεται στον οργανισμό μας και το χειρότερο είναι ότι ο εγκέφαλος μας δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τις υγρές με τις στέρεες τροφές. Προσπαθήστε να καταναλώνετε για κάποιες ημέρες ποτά χωρίς την ύπαρξη αλκόολ και ζάχαρης (κοινώς αποχαιρετήστε τα cocktails) και ξεγελάστε την δίψα σας με κάποιο τσάι ή ένα ποτό με φρούτα.

Καθημερινή άσκηση και περπάτημα είναι το κλειδί!

Ένα πριν τις διακοπές σου είχες κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής καλό θα ήταν να επιστρέψεις σιγα σιγα σε αυτό (με το μαλακό φυσικά και μην το παρακάνεις). Τώρα εάν δεν μπορείς να βρεθείς στο γυμναστήριο για οποιοδήποτε λόγο, τότε ξεκινά το περπάτημα… Πίστεψε μας κάνει καλό!

Ακολούθησε τα παραπάνω απλά διατροφικά tips και θα δεις άμεσο αποτέλεσμα!