Το καλοκαίρι σηματοδοτεί την περίοδο έναρξης των πιο γευστικών φρούτων της χρονιάς, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και φτωχά σε θερμίδες.

Προμηθευτείτε πολλές φρέσκιες φράουλες, βατόμουρα και φραμπουάζ και συνδυάστε τα με μια γλυκιά και τραγανή κρούστα για να φτιάξετε ένα εύκολο και δροσερό καλοκαιρινό επιδόρπιο. Μπορείτε να το σερβίρετε σε γυάλινα μπολάκια  και να προσθέσετε μία μπάλα παγωτό!

Υλικά

4 φλ. φράουλες, βατόμουρα και φραμπουάζ κομμένα σε φέτες

1/3 φλ. ζάχαρη

½ κ.γ. βανίλια

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την κρούστα

½ φλ. μαύρη ζάχαρη

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. κανέλα

½ φλ. βρώμη

1/3 φλ. βούτυρο ανάλατο, κρύο σε κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  180 C και αλοίφουμε με βούτυρο ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τις φράουλες, τα μούρα, την ζάχαρη και την βανίλια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τα φρούτα και ανακατεύουμε για να πάει παντού και βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί.
  3. Για την κρούστα αναμειγνύουμε σε ένα μπόλ την ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι και στην συνέχεια το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι το μέιγμα μας να σβολιάσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη βρώμη. Πασπαλίζουμε το μείγμα μας πάνω στα φρούτα.Δροσερό γλυκό με φράουλες & μούρα
  4. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο μας και αφήνουμε να ψηθεί για 30′ ή μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και να αποκτήσει χρυσοκαφέ χρώμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με παγωτό βανίλια ή λεμόνι.Δροσερό γλυκό με φράουλες & μούρα